Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 11. helmikuuta 2017

Luonto talvella kuvaajan silmin

Viime aikoina kuvatessani on mieleeni hiipinyt ajatus kuvauskohteista. Minähän kuvailen enimmäkseen luontoa ja usein aikalailla samoissa paikoissakin. Nyt kun on ollut jo kolme peräkkäistä viikonloppua pilvistä ja harmaata tulee kieltämättä välillä sellainen olo, että mitä ihmeen kuvattavaa voin löytää, mutta kyllä sitä kohteita aina vaan kummasti löytyy. Olin aamulla kuvaamassa tuttuakin tutummassa rannassa ja kieltämättä kyllä siellä aloin pohtia uusia kuvauskohteita ja samalla mieleeni tuli monia viime kesäisiä kuvauskokemuksia näiltä samoilta rannoilta ja se miten monipuolisia kohteita eri vuodenajat tarjoilevatkaan kuvaajille.


Luonto sinällään on jo varsinainen runsaudensarvi meille kuvaajille, voi valita maisemia, eläimiä,  lintuja,  kasveja tai mitä erilaisempia yksityiskohtia kohteikseen. Kuvauspäivän säätilallakin on toki myös merkitystä siihen millaisia kuvia muistikortille tallentuu.On itsestäänselvää,  että kirkkaana aurinkoisena päivänä kuvat näyttävät hyvin erilaisilta, kuin  harmaan tihkusateisena päivänä otetut, toki useilla muillakin asioilla on oma tärkeä sijansa kuvien lopputulokseen; kuvauskalustolla, kuvaajan taidoilla, idearikkaudella ja luovuudella, joskus myös ihan onnen kantamoisellakin, eteen osuu joku yllättävä tilanne,  eläin tai luonnonoikku.


Olen ottanut yhden lempikuvistani tämän samaisen laiturin kohdalla. Se kuva on otettu kesällä ja kuvassa on lokki, tämä laituri  ja kaislat, kuvan värit, tunnelma, sommittelu ja kokonaisuus ovat kyseisessä kuvassa mielestäni hyvin sopusoinnussa keskenään ja kuvan tunnelma mielyttää omaa silmääni.


Tänä talvena ei ole minun muistikortilleni ikuistunut huurteisia puita, hiihtolatuja tai liiemmin talvisia maisemiakaan, mutta tästä sainkin idean minne huomenna lähden kuvaamaan, koska kaipaan vähän maisemien vaihdosta ja uusia kuvsuskohteita, katsotaan mitä löytyy...


☆Luonnon pieniä ihmeitä☆


Jääpitsi on niin kaunista!

Sanoisin kyllä, että kun valokuvaa oppii havainnoimaan ympäristöään tarkemmin ja tulee kiinitettyä huomiota yksityiskohtiin, jotka monilta jäävät täysin huomaamatta.Yllä hauska esimerkki juuri noista yksityiskohdista...ladatessani kuvia kamerasta koneelle, vasta huomasin tuon sydämen muotoisen aukon lumen ja jään seasta:)
Joku oli kokeillut jään kantavuutta...


Tällaiselta se luonto näytti tänä lauantaina kuvaajan silmin. Pakkanen on lauhtunut  vain muutamaan pakkasasteeseen, mutta vaikka olin pukeutunut ulos kuvaamaan lähtiessäni ihan hyvin,  niin alkoi minua paleltaa...lienee kosteus, mikä teki kelistä jotenkin hyytävän?!


Kevättä ja avovettä odotellessa.


Ahdin valtakuntaa...Olisin toivonut löytäväni kuvattavakseni myös tuoreita eläinten jälkiä hangelta, mutta edes lintuja ei näkynyt!

Tällaista kuvasatoa tänä lauantaina ja huomenna kenties sitten jotain muuta...keksin lähialueelta kivan kohteen, jonne lähden huomenna kuvailemaan,  viimeksi olen ollut siellä viime kesänä kuvailemassa,  hauska nähdä mitä alue tarjoilee talvikuvaajalle...se nähdään blogissa huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos