Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 21. tammikuuta 2017

Viikonlopun viettoa

Päätin jo eilen, että jos sää suosii tänään,  niin lähden ehdottomasti ulkoilemaan kameran kanssa. Toinen mielenkiintoinen ja kiva tapahtuma jonne olisin  tosi mielelläni mennyt, olisivat ollet käynnissä olevat matkamessut, mutta hieno sää ja ulkoilu vetivät kyllä tänään voiton ja messut jäivät tältä päivältä väliin.


Usein kun lähden kuvaamaan tieni vie lempipaikkoihin ja yksi ehdoton suosikkini on tuo usein kuvissani näkyvä merenranta. Käyn siellä melko usein ja vuodenajasta riippumatta, luonto on aina yhtä kiehtova ja upea, aina löytyy kuvauskohteita ja uusia kuvakulmia...tänään jää oli suosikkini. Olisin voinut kävellä rannassa tuntikausia ihailemassa ja kuvaamassa erilaisia jään aikaansaamia taideteoksia!

Viehätyin jo viime talvena jään kuvaamisesta ja se kiinnostaa kovasti minua edelleenkin, otinkin tänään monia makrokuvia. Täällä pääkaupunkiseudulla meri on paikoitellen sula edellenkin ja virtapaikoissa varsinkin, mutta silti uskaliaimmat pilkkijät vain aina, vuodesta toiseen uskaltautuvst uhkarohkeasti jäälle kaloja narraamaan.


Tämä uskalias pilkkimies oli uskaltautunut jäälle!!Kuten huomaatte jää ei kovin paksua ole, vaan sen pinta on pikku pakkasten jälkeen edelleenkin mustanpuhuva.


Täytyy kyllä sanoa, että ei tulisi mieleenikään mennä jäälle, minä tyydyn kuvailemaan rannalta käsin ja se sujuu oiken hyvin sieltäkin, jotta lähtisin jäälle kävelemään vaaatisi se useamman viikon kunnon pakkaset, enkä silloinkaan menisi lähellekkään virtapaikkoja.

Mutta ilmassa oli tänään aistittavissa jo kevään merkkejä!? Kyllä, aurinko selvästi lämmitti jo, ja sulatti öiset kuurat rantakallioilta ja kiviltä. Rannan puissa kävi jo niinikään melkoinen sirkutus, linnut nauttivat myös selvästi tästä ihanasta päivästä ja löysinpä vihreitä kylmyyttä uhmaavia kasvejakin, kyllä tämän täytyy jo enteillä kevättä, eikös vaan? Onhan tammikuu jo kohta loppusuoralla.Sulavesi kuten kerroin, näin keväistä täällä on paikoitellen!


Viime keväänä silkkiuikut rakentelivat pesäänsä tämän kiven lähistölle, saapa nähdä tulevatko ne taas tänä vuonnakin? Mitenkäs siellä on tätä kaunista lauantaita vietetty, tuliko ulkoiltua? Ulkoilemasta palattuani odotti minua ruuan laitto ja olin päättänyt myös leipoa vähän sämpylöitä, niissä puuhissa sitä sitten vierähtikin loppuiltapäivä ja alkoi pikkuhiljaa jo hämärtyäkin ulkona.


Leivoin hieman itämaisella tvistillä taas tänään...sivelin sämpylöiden päälle hieman jogurttia ja ripottelin unikon ja seesamin siemeniä päälle, lisäksi leivoin muutaman litteän leivänkin.

Mukavaa lauantain jatkoa kaikille! !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos