Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 24. tammikuuta 2017

Se on luonnekysymys, vai onko?

Usein kuulee sanottavan, että luonteenpiirteet periytyvät aivan kuten ulkonäkökin. Eroamme toisistamme myös luonteenpiirteidemme takia.Voimmeko vaikuttaa tai kenties muuttaa luonteenpiirteitämme? Oletko intro-vai ekstrovertti? Useimmista meistä löytyy piirteitä molemmista. Luonteenpiirteet nähdään yleisesti myös joko positiivisina tai negatiivisina. Eri ikäisinä arvostamme myös eri luonteenpiirteitä.


Mitä eroa sitten on luonteenpiirteillämme ja ominaisuuksillamme? Miksi olemme sellaisia kuin olemme, voiko luonteenpiirteitä muokata tai jopa oppia? Sanotaan myös, että tietynlaiset luonteenpiirteet löytyvät esimerkiksi menestyneiltä tai epäonnistuneilta ihmisiltä,  miten luonteenpiirteemme ohjaavat vaikkapa valintojamme, ihmissuhteitamme tai vaikkapa arvomaailmaamme?


Löytyykö eri maalaisilta erilaisia luonteenpiirteitä, olemmeko me suomalaiset tietyllä tavalla selkeästi samanlaisia tai erilaisia joihinkin muihin verrattuna? Onko eläimillä havaittavia luonteenpiirteitä? Kuten huomaatte aihe on hyvin monimuotoinen ja mielestäni todella mielenkiintoinen.


Hämmenetäänpäs soppaa vielä vähän lisää? Entäpä horoskoopit, eivätkös niihin liitetä lähes poikkeuksetta luonteenpiirteitä? Pohdihan hetkinen omaa tähtimerkkiäsi, oletko merkin tyypillinen edustaja vai täysin jotakin muuta?

En muuten ole unohtanut aloittamaani elämäni aakkosten listausta...vuorossa olisi D E ja F. E tuo mieleeni useamman tärkeän tai merkityksellisen asian,  äitini nimi alkaa E:llä, eli e-kirjaimesta tulee mieleeni äiti, D-vitamiini tuli ensimmänisenä mieleeni d:stä, sitä pyrinkin syömään koko pimeän vuodenajan. F on helppo:  Faaraot, olin jo nuorena tosi kiinnostunut egyptologiasta jopa siinä määrin, että mietin aloittavani argeologian opinnot,  no en sitten kuitenkaan aloittanut, mutta Egyptissä on tullut matkailtua pyramidit ja Kairon egyptiläinen museo on nähty ja ne tekivätkin kyllä suuren vaikutuksen!


Tällaisia mietteitä näin tiistaina;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos