Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 31. tammikuuta 2017

Pitäisikö nyt itkettää vai naurattaa?

Hyvä kysymys sinänsä,  mutta voisi myös pohtia syytä miksi tuppaa ärsyttämään tai vaihtoehtoisesti vähän  jopa naurattamaan...no, minäpä kerron ihan omakohtaisia kokemuksia! Tämä saattaa nyt kuulostaa jopa naurettavalta, mutta pohdituttaa aina välillä tämä naisen elämä. Jos vähääkään seuraa aikaansa pitäisi lehtien, tv:n ja mainostajien mielestä olla tietynlainen, siis minkälainen? Onneksi olen jo ylittänyt sen iän kun kuvitteli, että olisi pitänyt sopia johonkin tiettyyn muottiin, olla määrätyn kokoinen ja näköinen,  harrastaa tiettyjä lajeja, pukeutua juuri määrättyihin merkkeihin ja käyttää tiettyjä tuotteita tai omistaa sitä tätä ja tuota!!
Entäpä sitten jos ei istu tähän tietynlaiseen muottiin? Me kaikki olemme omanlaisiamme- ja hyvä niin!! Totuushan kyllä tuppaa olemaan niin, että markkinavoimilla on valtava merkitys mielipiteisiimme ja kulutustottumuksiimme.
Silloin tällöin kun tulee katselleeksi jonkun postausta, lehtiartikkelia tai mainosta ja tulee miettineeksi onko tuon ihmisen arvomaailma ja totuus tuollainen, mikä on tuon artikkelin tarkoitus tai mitä tuossa mainoksessa tavoitellaan?Eivät kaikki sovi niihin kategorioihin joihin meitä yritetään sovittaa, emme ulkonäkömme, arvojemme tai omistamiamme tavaroiden suhteen. Eivät kaikki matkaile useita kertoja vuodessa eksoottisissa kaukokohteissa tai euroopan kaupungeissa, eikä jokaisen koti ole sisustettu sisustuslehdissä esiteltyjen viimeisimpien trendi huonekalujen mukaan, eikä jokaisella ole huippusuunnitelijan muotilaukkua tai kuntosalijäsenyyttä, eikä tarvitse ollakkaan!! Jäämmekö sitten paitsi jostakin oleellisesta mikäli emme osallistu kulutusjuhlaan ja tue markkinstaloutta...tuskin, aina voi valita toisinkin. Tuppaahan se vähän joskus naurattamaan tai vaihtoehtoisesti,  jopa itkettämään, kun joku luulee sen viimeisimmän puhelinmallin, trendikäsilaukun tai automallin tuovan elämään sitä onnea ja autuutta...ja kun ne sitten on saatu, tuleekin jo uudet mallit ja trendit ja oletkin auttamattomasti kierteessä ja kuvittelet taas tarvitsevasi jotakin uudempaa ja trendikkäämpää, näinhän meille yritetään uskotella.Yleensä ihminen oppii melko varhain tiettyjä asioita ja kuluttaminen astuu ihmisen elämään jo tosi varhain. Jo päiväkoti ikäiset vertailevat lelujaan, koululaiset laukkujaan ja reppujaan ensimmäiseltä luokalta lähtien. Ja vähän myöhemmin vaatteet, korut, puhelimet, tabletit, tietokoneet, polkypyörät, mopot, moottotipyörät, musiikkilaitteet ja urheiluvälineet seuraavatkin sitten tässä kilpajuoksussa...


Kaiken tämän tuumailun vastapainoksi täytyy varmaan todeta, että jokainen eläköön ja tehköön miten parhaakseen näkee;)


4 kommenttia:

 1. Muoti on juuri tuollaista. Jos ei muutu, niin kaupat menevät konkurssiin, kun ei osteta uusia malleja.
  Menee 30 v. taas on sama muodissa, osta kaupasta, omat jo aikaa hävitetty, kun eivät sovi päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, trendit tulevat ja menevät ja vuosikymmeniä sitten muodikas vaate voi olla taas vuosien kuluttua hyvinkin trendikäs.

   Poista
 2. Kannattaa olla omanlaisensa ja oppia iloitsemaan siitä. Pääsee huomattavasti helpommalla ja voi elää omanlaisensa elämän.

  VastaaPoista
 3. Niin kannattaa, hienoja persoonia ja persoonallisuuksia!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos