Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 30. tammikuuta 2017

Ostoksilla, harkiten vai tuhlaillen?

Talvista, loskaista tai jonkin muunlaista viikonalkua!! Eilenkin kun sää oli mikä oli, lähdin minäkin kauppakeskukseen ostoksille. Ajattelin helpottaa mm.tämän viikon arkea, tekemällä osan kuluvan viikon välttämättömistä ruoka yms.hankinnoista ja tein sitä varten ihan ostoslistankin. Omasta mielestäni olen hintatietoinen , seuraan tarjouksia, suunnittelen etukäteen mm.mitä ruokia teen viikolla ja joskus olen ehkä jopa vähän "tarjoushaukkakin", mikä mielestäni on vain järkevää. Mutta sitten taas toisaalta saatan kyllä sortua mainosloukkuun, heräteostoksiin tai alennusmyynteihin. Isoissa kauppakeskuksissa tulee helposti silloin kun on aikaa, vähän haahuiltua paikasta toiseen ja katseltua josko löytyisi jotakin kivaa.


Tällaiselta näytti tänä aamuna!?!


Vertaamalla voi kyllä viikossa, vuodesta puhumattakaan säästää sievoisen summan kahisevaa. Olen joskus vertaillut kahden eri ruokakaupan perusostoksien hintaeroa ja se pyöri samoilla tuotteilla vertailtuna liki 40-50 eurossa!! Aika huikea ero, ihan arjen ostoksissa, eikö vaan? Ero valmisruokien, einesten ja kotiruuan välillä on myös melkoinen, eikä nyt kannata nähdä tästä kommentistani lainkaan punaista, sillä minulla ei ole mitään eineksiä tai valmisruokiakaan vastaan, ne helpottavat toisinasn arkea ja pelastavat kiireisen päivän ruokakaaokselta!


Näillä eväillä nukkumaan:) tai aamulla uuteen päivään!!Ruuanvalmistus vie aina jonkin verran aikaa, mutta siihenkin pätee sanonta; Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Jos juoksee töiden jälkeen pää kolmantena jalkana kauppaan, kun muistaa, että jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja pakkasessakaan ei ole mitään mistä voisi loihtia äkkiä perheelle ruokaa pöytään...silloin kauppaan saa helposti uppoamaan hätäpäissä tehtyihin ostoksiin yllättävän paljon rahaa ja päivän, parin päästä edessä on taas sama tilanne, kaapeista ei löydy mitään aineksia mistä valmistaa sitä ruokaa.Suunnittelu siis kannattaa ja se kannattaa ajoittaa viikonlopuksi tai arki-iltaan jolloin ei ole muuta iltaohjelmaa, jos vielä ostoslistan ja tarjousten tsekkaamisen jälkeen jaksaa miettiä mitä kunakin päivänä tekee, on homma jo aika hyvällä mallilla ja arjen ruuan valmistus huomattavasti helpompaa, älä turhaan tee niitä monimutkaisia ruokia arkena tai niitä joiden kypsyminen vie enemmän aikaa, säästä ne viikonlopuille, keitot, kana/broileri ja jauheliha pelastavst monesti kiireessä, niistä saa nopealla aikataulullakin maistuvaa arkiruokaa, kannattaa suosia myös sesonkituotteita, ne ovat tuoreita ja edullisia, isompi erä ruokaa riittää pariksi päiväksi, siten voi helposti säästyä jokapäiväiseltä kokkaukselta;)

Perheissä on nykyisin kaikilla omat menonsa ja harrastuksensa ja harvoin enää koko perhe samaan aikaan kotona yhteisellä aterialla. Monissa perheissä se ateriahetki on myös juuri se hetki  päivästä, milloin vaihdetaan ne päivän kuulumiset.

Mukavaa viikkoa!
.

1 kommentti:

  1. Minä myöskin teen kauppalistan ja mietin mitä teen viikon aikan ruokaa.
    Olen postannut juuri edellisen postauksen viikon ruokaostoksista, käyhän lukemassa, jos et vielä ole lukenut.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos