Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 14. tammikuuta 2017

Ohi meni perjantai 13.päivä ja Nuutti vei joulunkin pois

Melkein huomaamattani meni eilinen 13. päivä, perjantai ja Nuutinpäivä ohi...en sano, että olisi  kauhean taikauskoinen, mutta toki tiedän ja tiedostankin  yleensä perjantai 13. päivän, mustan kissan tien yli juoksun ja vaikkapa sen, etten kulje tikapuiden alta tai jos peili rikkoontuu tietää se 7:n vuoden epäonnea, minäkö taikauskoine ? höpö, höpö! Hyvä Tuomas toi joulun ja eilen paha Nuutti vei sen pois.
Harvalla taisi enää kotonaan joulua olla, taitaa olla tuo edellinen viikonloppu monessa perheessä olla ollut se joulun pois siivous viikonloppu, meillä ainakin oli.


Eipä tuo sää ainakaan aamusta kovin kummoiselta näytä, tai hetkinen...jos otettaisiinkin uusiksi ; eli ilmassa ei oikeastaan ole mitään vikaa, sillä ei sada mitään, ei myöskään tuule, eikä ole kova pakkanenkaan eli säätila on ihan okei! Mutta jos toivoa saisi, niin kirkas, aurinkoinen ja muutama pakkasaste olisi ollut ihan super;) Tarkoituksenani oli lähteä vähän kuvailemaan, mutta katsotaan nyt?


Tiedätte varmasti tunteen, kun joku asia saa ärsytyskynnyksen nousemaan, no niin minä käyn taloyhtiömme pesutuvassa pyykillä, ja ilokseni sinne oli ilmestynyt uusi pesukone, sekä kuivausrumpu, todella hieno juttu! Mutta se mikä ärsytti tänä aamuna oli se, että tuvan edellinen käyttäjä oli jättänyt seuraavalle käyttäjälle sotkun jälkeensä!! Ei ole kovin mielyttävää aloittaa omaa pyykkivuoroaan toisten sotkujen siivoamisella!! Tyhjentää ensin oman vuoronsa aluksi kaksi koneellista toisten märkiä pyykkejä koneista, sekä sinne tänne jätettyjä pyykkivuoria pois tieltä, että saa aloiteltua omat hommansa.


Jätin asiallisen, mutta tiukahkon viestilapun tälle edelliselle pyykkärille ja otan asian heidän kanssaan puheeksi kun kohtaamme!
Selvennykseksi vielä tähän sanottakoon, että uusien laitteiden käyttöohjeet oli monikielisinä ohjelehtisinä luettavissa pesutuvan pöydällä, joten siitäkään ei ollut kyse, ettei olisi osannut laitteita käyttää, vaan silkasta välinpitämättömyydestä ja hälläväliä asenteesta, sanon minä, Arggghhhh, ärsytti, myönnän;)


Luin melko mielenkiintoisen jutun lehdestä, se käsitteli aihetta : Olla ostamatta mitään vuoteen. No jokainenhan ymmärtää, ettei tämä asia ihan näin tietenkään käytännössä mene, tottakai välttämättömimmät oli hankittava, jotta elämän perustarpeet saatiin hoidettua, mutta käytännössä siis karsittiin kaikki " turha" kuluttaminen pois! Ei lomamatkoja, kahvila käyntejä, vaatteita, herkkuja, ravintola ruokailuja, ei auton käyttöä, ei edes julkisia kulkuvälineitä, siis todella karsittiin kuluttaminen täysin minimiin. Mietihän hetki huviksesi ja leikittele ajatuksella, miten oma kuluttamisesi ja kulutustottumuksesi muuttuisivat jos minimoisit kulutuksesi vuodeksi niin minimiin kuin suinkin mahdollista.


Nautinnollista lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos