Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 16. tammikuuta 2017

Mitenkäs sitä voidaan?

Hyvää viikonalkua! Tämän viikon ensimmäinen postaukseni käsitteleekin nyt aihetta, mikä varmasti on monille tuttu...nimittäin kysymys kuuluu; Miten sinä oikeastaan voit? Tuletko koskaan miettineeksi miten oikeastaan itse voit, tai miten läheisesi tai  työkaverisi ja ystäväsi voivat?? Kiireinen elämänrytmi, arjet vaatimukset ja haasteet saattavat kiristyessään aiheuttaa ylitsepääsemättömiä haasteita ja riittämättömyyden tunteita.Tulee stressiä ja paineita, pitkiä päiviä, ruokahaluttomuutta, univaikeuksia, erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä oireita ja pitkään jatkuessaan täydellinen uupumus, niin ettei enää jaksa nousta edes sängystä aamulla, kurkkua kuristaa, sydän tykyttää ja kylmä hiki nousee pintaan, pitäisikö minun taas jaksaa, onko pakko lähteä?Kuulostaa pahalta ja joillekuille tämä kaikki on kuitenkin täyttä totta! Koska muuten olet kysynyt itseltäsi miten voit? Entäpä muilta, läheisiltäsi? Työuupumisesta puhutaan paljon ja se jopa joskus huomataankin ajoissa , mutta ihan valitettavan usein asiaa hyssytellään, jopa vähätellään tai piilotellaan! Olemme kykeneviä, pärjääviä, eteenpäin porskuttavia ja kunnianhimoisia suorittajia, eihän sitä töistä voi väsyä, on niin paljon työttömiäkin...jos vaikka joutuisin sairauslomalle tai jos joku kärkkyy jo paikkaani?!Toivottavasti huomaamme ajoissa jos työpäivät jatkuvasti venyvät, hukut töihisi, olet kireä, etkä enää selviä tehtävistäsi, panikoit, stressaat ja voit huonosti.Silloin on korkea aika keskustella esimiehen, työterveyshuollon tai ammattiauttajan kanssa, jotta asiaan aletaan hakemaan ratkaisuja. Mikä se ratkaisu sitten on? Riippuu tietysti aina tapauksesta, joskus työn jakaminen, töiden uudelleen järjestely, avun saaminen, lisätekijöiden palkkaaminen, työajoista kiinni pitäminen, ylityökielto, työilmapiirin kartoitus, konsteja on paljon, toivottavasti työyhteisössäsi tällaiset asiat osataan hoitaa, jotta kukaan ei joudu työskentelemään ilmapiirissä jossa ei koe työniloa, ja sairastuu työuupumukseen;  burnouttiin.


Kuulostekaahan itseänne ja läheisiänne, ja kysy itseltäsi ja muilta; miten voin/t?
Tauota työtäsi, pidä taukoja ja puhu,  jos huomaat itsessäsi tai läheisilläsi työ tai muita uupumisen merkkejä, teet palveluksen itsellesi tai läheisellesi kun puutut asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos