Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 7. tammikuuta 2017

Lauantain Lux-Helsinki valofestivaalin tunnelmia

Sää on lauhtunut yön aikana muutamaan pakkasasteeseen ja tuiskuttaa melko paljon, säätiedotus piti siis tällä kertaa täysin paikkaansa. Istun tätä kirjoittaessani kynttilän  ja ikkunassa vielä loppiaisen loistavan joulukranssin lempeässä aamuhämärässä, kahvia kaikessa rauhassa siemaillen ja suunittelen päivää. Tänään olisi tarkoitus päästä nauttimaan Lux-Helsingistä,  sekä silmillä, että myös taltioida kameralla näkemäänsä.


Olen aiemminkin viitannut täällä blogissani valokuvauksen yhteydessä Ifolorin sivuihin https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ifolor.fi/&ved=0ahUKEwj-0cOc5K_RAhXIZCwKHcWND6AQFgglMAA&usg=AFQjCNFkxGJqP44mQgcmCc3JPoganfOTNw&sig2=H7sAMVh47lhkCPz7Awfx9w koska mielestäni sieltä saa hyviä vinkkejä ja ideoita ja niin nytkin! Monilla jotka kuvaavat tuppaa kuvia olemaan melkoiset määrät ja kertymään luonnollisesti myös koko ajan lisää. Kannattaa tutustua siis Ifolorin sivuilta erilaisiin kuvakirja ideoihin, ja minua henkilökohtsisesti ihastutti siellä tällä kertaa upea luontovalokuvakirja, kertakaikkiaan upeita ja harkiten otettuja kuvia. Kuvakirjan teko voi aluksi tuntua vähän haasteelliseltakin, ja toki se vie vähän aikaa, jotta saat karsittua kuvistasi ne mieluisimmat, jotka sitten kirjaasi päättyvät,  mutta ohjeiden mukaan toimimalla kirjan tekeminen ei ole ylivoimaista. Sivuilta löytyy useita hyviä ideoita oman kirjasi suunitteluun, jos et oikein tiedä millä teemalla lähtisit omaaa kirjaasi valmistelemaan.Kovasti tuiskuttaa ja lämpötila nousee...mietin miten saada otettua tuossa tuiskussa edes jonkinlaisia tyydyttäviä kuvia pimenevässä illassa, koska säästä huolimatta olen päättänyt mennä juuri tänään katsomaan ja kuvaamaan Lux-Helsinki valofestivaalia, no se jää sitten nähtäväksi millaisia kuvia tulee:)


Kaunis sininen taivas näyttäytyi pitkästä aikaa eilen...


Tällaisia kuvia sai otettua eilisessä kireässä pakkasessa ja auringon paisteessa.


No tulihan se valofestvaali tänään nähtyä. Ilma muuttui iltaa kohden melko vetiseksi, mutta ehdottomasti kannatti nähdä ja kokea tuo valoshow. Tässä kuvia katseltavaksenne Lux-Helsinki valoshowsta.


Aika huikeita, eikö?!? Tykkäsin näistä tosi paljon, ihanien värien vuoksi, sekä sen vuoksi, että ne liikkuivat tuulessa kauniisti. Tähän postaukseen tulee nyt paljon kuvia, mutta en malta olla laittamatta niitä teille nyt heti tuoreeltaan;)

Näillä omituisen näköisillä "härveleillä" käsittääkseni oli jotakin tekemistä heijastettaviin valoefekteihin?!Ja lisää valoshown huikeita tunnelmia, olkaa hyvät!!
Huomenna lisää Luxin tunnelmia tarjolla! Toivottavasti piditte näkemästänne;)

2 kommenttia:

 1. Kiitos kun näin valotaidetta kuviesi kautta.
  Ifolor kirjaa en koskaan ole tehnyt, mutta tilannut kuvia paperiversiona ja pannut itse albumiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä, kiva välittää kuvia muillekin sieltä näin blogin välityksellä;)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos