Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 10. tammikuuta 2017

Korjausliikkeitä elämäntapoihin

Pitäisiköhän minunkin? Uskon, että meistä jokaisella on joskus käynyt mielessä, että tarttis tehdä jotakin...no niinpä! Me ihmiset ollaan vähän sellaisia, että totutuista tavoistaan on vähän vaikeaa toisinaan luopua ja uusien asioiden omaksuminenkin saattaa tuntua työläältä. Vaikka tiedostaa asioita,  joille pitäisi kenties tehdä jotakin , ei vaan saa otettua sitä ratkaisevaa askelta muutoksen tielle...kuulostaako tutulta? Minä voin tunnustaa, että kyllä kuulostaa. Mikä sitten on se kumma juttu, että ei vaan saa itseään liikkeelle, monesti mukavuus alueeltaan poistumisen pelko, sen pienen tai suuremmankin askeleen ottaminen on vaan toisinaan niin vaivalloista.

Luultavasti meistä useimmat ovat myös joskus tehneet kuitenkin jotakin sellaista, mikä on vaatinut sitä omalta mukavuusalueelta poistumista. Miltä sinusta silloin tuntui? Aluksi ehkä vähän epämieluisalta ja lopuksi luultavasti aika hienolta, eikö vaan? Kaikkihan tietävät, että elämäntapa muutokset eivät ole ihan helppoja, mutta kun on saavuttanut muutoksen, on olo aikamoisen hieno; kyllä! Kaikki uusi ja hieman ponnisteluja vaativa, vie energiaa ja toisaalta sytyttää näyttämisen halunkin, kyllä minä tähän pystyn, onnistun ja tätä haluan.


Monilla meistä on yllättävänkin selkeä kuva siitä millaisia korjausliikkeitä tulisi tehdä. Moni odottaa vain sitä sopivaa hetkeä, mutta tuleeko sitä milloinkaan? Jos sitä jää odottelemaan, keksii jatkossakin verukkeita aloittamatta jättämiselle, tutussa  ja mukavuusaluella pysytteleminen on niin turvallista ja mielyttävää, mitäpä sitä muuttamaan, vai pitäisikö kuitenkin? Kannattaa miettiä mitä tapahtuu ellen tee mitään ja mitä saavutan jos nyt näen hieman vaivaa ja uskallan poistua mukavuusslueeltani ja ottaa sen ensimmäisen ratkaisevan askeleen muutoksen tielle, oli sitten kysessä pienempi tai suurempi muutos.


Kun miettii ja suunittelee elämäntapoihinsa korjausliikkeitä kannattaa katseensa ja ajatuksensa ulottaa melko kauaskin, useamman vuodenkin päähän...se antaa asialle perspektiiviä ja hahmottaa ehkä paremmin asian, kun oivaltaa lopulta tekevänsä itselleen ja mahdollisesti lähipiirissään muihinkin vaikuttavia muutoksia elämäänsä.
Mitä ikinä oletkaan joskus miettinyt, mikä elämässäsi tarvitsisi sen korjausliikeen, tee se nyt, koskaan ei ole kenties parempaa hetkeä, kuin tässä ja nyt!!


Tsemppiä oman elämäsi korjausliikkeiden aloittamiseen! 

1 kommentti:

  1. Mäkin olen monet kerrat miettinyt miksen saa itseäni lenkille, miksi otan taas jotakin leivonnaista kahvin kanssa. Mulla ei kertakaikkiaan ole sitä suomalaista sisua.
    Pitäis päästä jonnekin porukkaa, jos yhdessä tulia vähän ikäänkuin siinä sivussa kilpailuhenkeä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos