Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 12. tammikuuta 2017

Arki vie...

Arki on sitten ottanut minut, meidät haltuun...vai olemmeko me ottaneet arjen haltuun, riittääkö vuorokauden tunnit? Pyhien vietosta arkisiin puuhiin paluu saattaa aluksi tuntua vähän raskaalta, mutta kohta olet jo arjen pyörteissä ja nautit taas perjantaista ja viikonlopuista. Kun arjen haasteet kahmaisevat työpäivän päätteeksi vielä ison osan iltapäivästä ja illasta on ihan normaalia, että välillä arki uuvuttaa.

Kannattaa miettiä miten arkeaan aikatauluttaa, paljonko työpäivän jälkeen jaksaa vielä hoitaa muita hommia. Ei kannata haalia iltoihinsa liikaa touhua, pidä ainakin muutamia iltoja viikolla mahdollisimman vapaina, niin että sinulla ei ole pakollisia hoidettavia asioita ja taas joinakin iltoina hoidat vaikkapa viikkosiivouksen, pyykit, kauppareissut ja mitä nyt ikinä puuhailetkaan. Muista tehdä viikollakin jotakin mistä ihan oikeasti nautit,  älä lähde lenkille, salille tai ryhmäliikuntatunnille, jos tuntuu ettet millään jaksaisi tai haluaisi, vaan pidä vapaailta. Älä suorita koko ajan, opettele rentoutumaan, älä mieti kotona vapaa-ajallasi työasioita, jos vietät paljon aikaa illasta somessa tai tv: n seurassa, mieti riittäisikö vähempi.Tapaa ystäviäsi, lue kirjaa, kuuntele musiikkia, ota päikkärit;) suosittelen!


Jos olet iltaisin perheen taksikuski,  eli hoidat perheen kuljetuksia harrastuksiin, viet yhtä sinne ja haet toista tuolta, viet ja tuot  ja koko iltasi hupenee suhaamalla sinne ja tänne ja lopulta kaadut iltamyöhällä sänkyyn lopen uupuneena...mieti voisivatko harrastuksissa kävijät käyttää julkista liikennettä tai kimppakyytejä ystävien kanssa vuoroviikoin tai päivin? Ei ole kenenkään edun mukaista, että arki uuvuttaa määräänsä enempää, kukaan ei ole mukavaa seuraa rasittuneena, kukaan ei myöskään jaksa yksin pyörittää arkea, eikä tarvitsekkaan, jakakaa tehtäviä, perheet ja perheen jäsenet ovat erilaisia, kukin perhe löytää varmasti itselleen parhaiten sopivat käytännöt.
Nautitaan arjesta uupumatta!

2 kommenttia:

  1. Kyllä vain sitä pitäis osata tehdä sen kun jaksaa. Lapsiperheillä tuntuu joskus olevan aivan mahdottoman kiire viedä ja tuoda, on harrasteita. Onneksi mulla on se aika ohi.

    VastaaPoista
  2. Minulle tämä vuorotyö on ollut kyllä todella lottovoitto. Tässä kun voi vapaita ripotella sinne ja tänne, niin saa niitä hengähdyshetkiä. Tällä viikolla on vain yksi vapaapäivä, mutta ensi viikolla onkin sitten 4.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos