Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 23. tammikuuta 2017

Ajattelemisen aihetta alku viikkoon

Mukavaa viikonalkua  levätyn ja ainakin  itselläni ulkoilun merkeissä vietetyn mukavan viikonlopun jälkeen on taas aloiteltu uutta viikkoa. Toisinaan olisi hyvä pysähtyä ja mikäs sen parempi aika kuin tämä  vuodenalku siihen olisikaan, pysähtyä vähän miettimään missäs sitä oikein mennään? Porskutellaanko viikosta ja kuukaudesta toiseen sen kummempia pysähtelemättä, miettimättä tai kuulostelematta...useimmiten varmastikin juuri niin.Luonnossa kuulee hyvin omia ajatuksiiaan, mieli on avoin ja ajatus kulkee...


Mutta olisiko toisinaan kuitenkin paikallaan istahtaa hetkiseksi,  kurkata rohkeasti ovesta, tai valita uusi polku? Miettiä hetkinen elämäänsä, toiveitaan, haaveitaan tai kenties joitakin  epäkohtiakin,  keksiä tai etsiä ratkaisuja, vaihtoehtoja tai tehdä rohkeasti muutoksia asioihin joiden tietää häiritsevän tai harmittavan itseään, mutta ei vai  ole saanut otettua sitä ensimmäistä askelta muutoksen tielle.


Istahda vaan tai raota ja avaa se ovi, käännä sitä avainta lukossa vaan ihan rohkeasti!


Suurimmat haasteet muutoksen tiellä lienevät oma epävarmuus, tutusta poikkeaminen, asioiden eteen nähtävä vaivan pohdinta tai yksinkertaisesti vain saamattomuus tai kertakaikkinen välinpitämättömyys ja päättämättömyys.
Astu vaan rohkeasti se ensimmäinen porras, loppu sujuukin sitten jo helpommin.
Eri vaiheissa elämäänsä tulee pohdiskeltua varmaan yhtä ja toista,  nuorena erilaisia asioita kuin,  nuorena aikuisena, ruuhkavuosien tiimellyksessä tai lapsiperheenä, keski-ikäisenä, eläkeiän lähestyessä tai vanhuuden päivillä,  mutta luultavasti kaikilla kuitenkin on niitä asioita joita pohtia, tuumailla ja miettiä.


Kurkkaa tulevaisuuteen ajatuksissasi, vaikkapa parin vuoden päähän...mitä näet?Rakenna oma elämäsi sellaiseksi,  että viihdyt siinä ja voit hyvin!!

2 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos