Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Vuoden lyhin päivä

Talvipäivänseisaus on vuoden lyhin päivä. Pohjoisella pallonpuoliskolla se on ajankohta, jolloin Aurinko on suoraan Kauriin kääntöpiirin yläpuolella.[1] Silloin Auringon deklinaatio on minimissään ja aurinko on alimmillaan taivaalla etelässä ollessaan.[2] Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei silloin nouse lainkaan.[3] Talvipäivänseisaus ajoittuu aikavälille 21.–22. 

Tänään oli melkoisen kiireinen päivä vielä töissä ja täällä kotonakin toki puuhaa vielä ja niin on toki vielä huomennakin ja sitten perjantaina aletaan pikkuhiljaa joulun viettoon. Perjantain  kruunaa joulusauna illan viimeiseksi.

Ihanaa kun aletaan mennä kohti valoisempia päiviä...johan tätä pimeyttä on  ollutkin  ihan riittämiin!! Lunta emme tänne etelään  jouluksi varmaankaan tule enää saamaan.

Minulla on kuitenkin vähän hassu tunne... vaikka paljoa ei enää jouluvalmisteluja olekaan tekemättä, mutta tuntuu että ei ole myöskään mitään tarvetta hötkyillä...kaikki saadaan tehtyä ihan ajallaan ja melko rauhalliseen tahtiin, mikä tuntuu oikein mukavalta. Huomenna luultavasti on muutamia muitakin ruokaostoksilla, mutta täytyy varautua vähän jonottamaan, niin eiköhän siitäkin selviä.
Pyykit odottavat kuivumaan ripustajaa ja uutta koneellista pestäviksi, joten kai tästä blogin ääreltä täytyy lähteä puuhastelemaan, mukavaa keskiviikko iltaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos