Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 3. joulukuuta 2016

Tuomaan markkinat ja jouluinen Helsinki

Täällä herättiin tänä aamuna todella aikaisin, mutta eipä se minua häirinnyt...on ihanaa juoda aamukahvit ja syödä aamupalaa kaikessa rauhassa, selata netistä päivän lehdet ja vilkaista blogit.
Tänään suuntasin Helsingissä avattaville Tuomaan markkinoille ja tein vähän jouluostoksia...kaupungilta löytyi myös kameralle käyttöä mitä toivoinkin. Tuomaan markkinat keräävät vuosittain hurjan määrän kävijöitä Senaatintorille.Esplanadin puisto oli koristeltu tosi kauniisti joulutunnelmaan☆


  Ja myös AleksanterinkatuTätä postausta aloitellessani, ulkona oli vielä pilkkopimeää, vaikka kello olikin jo puolikahdeksan aamulla, tarkoitukseni oli siis  lähteä markkinoille aamusta, kun kaupunki vasta heräilee, näin toivoin välttäväni iltapäivän
pahimmat avajaisruuhkat,  kun markkinoiden virallisia avajaisia vietettiin. Lisäksi olin suunitellut tälle päivälle melko paljon asioita jotka olisi kiva saada hoidettua ja nyt illalla sytytän kynttilät ja vaan nautiskelen lauantaista, ei hassumpi tapa viettää lauantaita, vai mitä mieltä olette?


Kuten näette, lunta ei keskustassa ole!


Tällaisia valoporoja ja hirviä käyskenteli viime vuonna myös Tukholmassa
Kynttilät kuuluvat mielestäni ehdottomasti jouluun ja vähän jopa haikeudella muistelen Tiimarin kynttiläostoksiani aiempina vuosina. Ostin aina joulupöydän kynttelikköön, kynttilät Tiimarista, sillä ne paloivat kauniisti, savuttamatta ja valumatta ja todella monia, monia tunteja, niissä oli hinta laatusuhde kohdillaan. Havin kruunukynttilät ovat onneksi tuttuja jo omasta lapsuudestani asti ja niitä käytettiin kotonani jouluna, niitä on onneksi myynnissä useissa liikkeissä edelleenkin.


Helsinki on muuten melkein lumeton ja lähtiessäni aamulla kaupungille mietin, että tuleeko siellä kierrellessä sellainen jouluinen olo, kun lunta ei oikeastaan ole? Turhaan pohdin, kaupunki on pukeutunut jouluiseksi ja näyttikin melko mukavalta.

Tervetuloa Tuomaanmarkkinoille♡


Tämä tonttu vei sydämeni,  ihana, eikö vaan?


Pidän myös perinteisistä olkikoristeista Markkinoilta löytyi tietysti myös piparkakkutaloja ja kuusia


Sekä erlaisia jouluisia säilykkeitä ja ruokalahjoja


Tuomaan markkinoilla oli myös aivan ihana vanhanajan karuselli, mihin olikin heti aamusta markkinoiden avauduttua pitkä jono.Näistä markkinoista olisi tietysti voinut tehdä kokonaan oman postauksenkin, mutta en nyt malta, vaan "tykitän" tähän tämänpäiväiseen kaikki herkut kerralla, ihasteltavaksenne;)

Tämä karuselli lumosi minut myös! Kuten huomaatte kuvia tuli otettua todella runsaasti, niitä tulette näkemään lisää lähipäivien postauksissani. Kuvaaminen ihmispaljoudessa ei ole ihan helppoa ja oikeiden kuvakulmien etsimiseenkään ei oikein tahdo löytyä aikaa, vaan on lauottava aina kun hetkenkin on tilaa, niin ettei kukaan satu olemaan juuri linssin edessä.
Ihanaa lauantailtaa!!2 kommenttia:

 1. Tosi kaunis koristelu, ihana katsella edes kuvissa.
  Kaikenmoista kivoja tavaroita ja piparikuusikin myynnissä. Lapsille jotakin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, minustakin Tuomaan markkinat ja jouluinen pääkaupunki lunasti lupauksensa.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos