Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 5. joulukuuta 2016

Piparitaikina ja suunitelmia viikon varrelle

Mukavaa viikonalkua kaikille! Minulla on tänä iltana ohjelmassa piparitaikinan teko. Leivon piparit aina Itsenäisyyspäivänä ja itsetekemästäni taikinasta. Taikinan resepti on peräisin äidiltäni, joka on luultavasti saanut sen mummultani, kiva että jotkut reseptit säilyvät sukupolvelta toiselle. Leivotaankos siellä joulupipareita? Kun lapset olivat pieniä tehtiin joskus piparitalo ja koristeltiinkin pipareita, mutta enää en tee taloa, enkä koristele pipareita, vaikka koristellut piparit ovatkin aivan ihanan näköisiä, en ole tottunut lapsuuden kodissanikaan koristelemaan niitä, mutta lasten kanssa se oli mukavaa puuhaa;)


Nämä"piparit" olettekin nähneet blogissani marraskuussa, kun tein näitä soodataikina koristeita, viikonlopulla ne saivat vielä jouluiset ripustusnauhat.
En ole vielä ihan varma minne nämä päätyvät jouluksi, mutta luulempa, että ne löytävät paikkansa koristamassa riippuvaa kynttelikköä.


Huomenna juhlitaan sitten 99-vuotiasta ja illalla sytytän kaksi sinivalkoista kynttilää ikkunalle, sitä ennen piparintuoksu valtaa keittiömme, koska piparit leivotaan ennen illan linnanjuhlien alkamista...ettei missata yhtään kaunista iltapukua, upeaa kampausta tai komeaa julkkista...heh...kyllä,  myönnän katsovani linnan
juhlat tv:stä, sekin kuuluu Itsenäisyyspäiväntraditioihin.


Eilen aamulla vielä oli kireä pakkanen ja kaunis aamu,  olin kuvaamassa lähimetsässä huurteista luontoa ja aamun kruunasi myös upea auringonnousu ja aamurusko, satuin juuri silloin onnekseni olemaan kameran kanssa ulkona ikuistamassa aamun kauneimpia hetkiä.
Kyllä luonnon tarjoamat elämykset ovat ihan huikeita! Tarkoitukseni oli vain pikaisesti napata muutama kuva,  mutta huomasin olleeni tunnin ulkosalla, nimittäin en ollut edes pukeutunut kovin lämpimästi, mutta kuvattaessa luonnossa aikaa ei tule huomioitua ja tunti, pari menee hujauksessa, kun on keskittynyt vain kuvaamiseen.


Vapaapäivä keskellä viikkoa tuntuu oikein mukavalta ja minulle niitä tulee tälle viikolle kokonaista kaksi kappaletta, nimittäin minulla on toinenkin vapaapäivä tälle viikolle;) Tällä viikolla on myös jo vähän perinteeksi näin joulun alla muodostunut naisten glögitapaaminen. Loppuviikolle tulee luultavasti myös leivontapäivä, tällaisia suunitelmia täällä tälle viikolle. Mukavaa huomista vapaapäivää!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos