Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 2. joulukuuta 2016

Mietteitä tulevalle viikonlopulle

Oletko joskus pysähtynyt miettimään miksi teet joitakin asioita? Suoritatko rutiininomaisesti tietyt asiat, toimitko velvollisuudentunnosta, pikku "pakosta", tottmuksesta, mielyttämisen halusta? Vai ihan vaan sen takia, että tietyt asiat vaan on saatava hoidettua ja tehdyksi?


Joskus itsekunkin olisi varmasti ihan paikallaan miettiä omia ja toimintatapojaan. Yleensä muiden tapaan toimia tulee helpommin kiinitettyä huomiota ja varsinkin silloin, kun ne eivät mielytä tai poikkeavat omista tavoista, eikö vaan?
Jos elää yksin, ei tarvitse huomioda muiden toiveita  ja haluja omien toimintatapojensa suhteen. Jos taas pitää ottaa myös muiden mielipiteet, toiveet ja halut huomioon, joutuu toisinaan tinkimään periaatteistaan, omista mieltymyksistään tai ihan yksinkertaisesti joustamaan ja menemään puolitiehen vastaan.

Kaikissa "ryhmissä" on niitä, jotka yrittävät saada täyden palvelun, mutta eivät itse ole valmiita tekemään  yhteisten asioiden eteen yhtään mitään, mutta onko tällaisia "vapaamatkustajia" sitten siedettävä? On yhteisöjä, eri porukoita, perheitä ja ryhmiä joissa jokainen on valmis tekemään asioita yhteiseksi hyväksi ja sitten sellaisia, joissa ei ole yhteisen hyvän tekemiseen valmiita kuin se yksi,  joka tekee ja huolehtii lähestulkoon yksin aivan kaikesta. Arvostetaanko sitä ja saako siitä edes joskus kiitosta tai onko muilla aihetta vielä jopa huomautella,  arvostella tai olla huomioimatta mitenkään miten paljon se kummallinen "joku" kantaa hartioillaan?


Tälläinen postausidea tuli mieleeni näin joulun alla ehkäpä siksi, että vaikka monet tykkäävät puuhastella ja laittaa joulua, voi se toisinaan käydä työpäivien ja nopeasti ohi kiitävien viikonlopunpäivien päälle yllättävän raskaaksi ja aiheuttaa eripuraa ja sanomista. Ei voi olla ihan oikein jos tällainen tilanne on pysyvä olotila ja jos taas on; olisi korkea aika tehdä asioille jotakin. Vaan se ei luultavasti tule olemaan kovin helppoa, kukapas sitä olisi valmis luopumaan ansaituista eduistaan;) sanoohan jo vanha sananlaskukin, että hullu paljon töitä tekee  viisas pääsee vähemmällä!


Mukavaa viikonloppua☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos