Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 13. joulukuuta 2016

Lucianpäivä ja joulukorttien lähettäminen

Lucian päivää vietetään Pyhän Lucian muistoksi vuosittain 13. joulukuuta. Muistopäivä kuuluu alun perin katoliseen pyhimyskalenteriin, mutta nykyisin sitä vietetään ennen kaikkea ruotsinkielisessä kulttuurissa. Perinteeseen kuuluu Lucia-neito, joka on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun ja pitää kädessään kynttilää. Mitenkäs siellä,  vietättekö Lucian päivää ? Jos olet ruotsinkieliseltä alueelta tai suomenruotsalainen saattaa tämä olla juhla jota vietät.

Tämäkin viikko viilettää kovaa vauhtia ja huomenna pitää viimeistään postittaa joulukortit, mikäli haluaa postittaa korttinsa edullisemmin 90 snt ikimerkillä, toki vielä 21.12 ehtii korttinsa postittaa 1, 20 euron postimerkillä varustettuna. Minä olen laittanut korttini postiin ajoissa tänä vuonna;) Eli jos kortteja lähetät, nyt alkaa olla kiire!!


Mitenkäs siellä joulunvalmistelut etenevät, stressaako vai onko hommat hoidossa? Itse aijon tänä vuonna ottaa valmistelut kaikessa rauhassa ja nauttia juhlan valmistelusta...toki minäkin tiedostan jouluviikon ruokakauppojen pitkät kassajonot ja sinne tänne ryntäilevät asiakkaat kaupoissa, kun menee pyhien ruokaostoksille. Asenne auttaa tiukoissa paikoissa ja jos mattoja ei saa pakkassäässä tampattua, en voi asialle mitään, mitäpä siitä stressiä ottamaan tai jos teippi tai lahjanaru loppuu juuri viimeisen paketoitavan lahjan kohdalla, ei maailma siihenkään kaadu, uskokaa pois!


y


Stressivapaata joulun valmistelua!!

2 kommenttia:

  1. Vielä ei stressaa. Ainakaan kortit, sillä emme ole vuosiin niitä postittaneet. Laitamme sähköpostiterveiset aattona ja se on miehen lähes ainoa jouluaskare:). Ainut asia mikä aina jollakin tavalla stressaa on lahjat. Kun nykyään kaikilla alkaa olla kaikkia, on vaikea keksiä jotakin oikeasti hyödyllistä tai ilahduttavaa pakettia. Mitä vanhempi ihminen, sitä haastavammaksi menee. Ja ne kaikkein vaikemmin keksittävät jää sitten viimeiselle viikolle?

    VastaaPoista
  2. Hyvä ettei stressaa, ei täälläkään;) Minä hankin tänään viimeiset lahjat ja viikonloppuna sitten alan "pukea" kotiin joulua ja käydä hakemassa kuusen.


    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos