Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 15. joulukuuta 2016

Joulukukat

Mielessäni kävi tänään, että mikä on oma joulukukka suosikkini? Jaa a...ei mikään ihan kristallin kirkas juttu.  Olen aika perinteinen tässäkin asiassa;  Minun jouluuni kuuluu hyasintit, joulutähti ja amaryllis. Pidän myös asetelmista ja ihanista kukkakoreista, punaiset tulppaanit ja kaurat samassa kimpussa on jotakin todella kaunista ja jouluista!! Mikä on sinun suosikkisi?

Joulutähden ja amarylliksen ostan yleensä punaisina, valkoiset kukat ovat kyllä kauniita ja tulevat upeasti esiin,  mutta eivät siltikään ole ainakaan vielä omia suosikkejani,  paitsi valkoinen hyasintti, vaaleanpunaisen ja lilan kaverina;)

Hyasintti on monille allergiaa aiheuttava joulukukka voimakkaan  tuoksunsa vuoksi. Olen itsekkin vähän tuoksuherkkä. Hyasinteista ei kuitenkaan ole pakko luopua joulukukkina, vaikka niiden tuoksu sinua häiritsisi,  sillä ne voi laittaa kauniisiin lasipurkkeihin ja sulkea purkit kannella, jolloin tuoksu ei ole ongelma.


Joulukukka on myös kaunis tapa jouluntoivotuksiin,  kukapa ei ilahtuisi kauniista kukkatervehdyksestä! Joulu onkin kukkakaupoille yksi vuoden suurimmista sesongeista, pääsiäisen ohella. Joulukukat eivät ole ihan halpoja  isosta näyttävästä kukkakorista saa pulittaa useita kymppejä, siksi joulukukista kannattaakin pitää huolta ja muistaa hoitaa niitä huolella,  niin saat niistä iloa pitkään.


Useimmat varmasti tietävätkin, että joulutähti ei pidä vedosta, älä siis aseta sitä vetoisaan paikkaan  amaryllis ei pidä runsaasta kastelusta,  jos kastelet sitä liikaa saat kukan, jossa on vain  piiiiitkä varsi! Kastele amaryllistäsi niukasti. tulppaaneille myös hyvin  vähän vettä tai jäämurskaa/lunta, älä kuitenkaan päästä vettä loppumaan maljakosta ja leikkaa leikkokukillesi uusi imupinta päivittäin. Asetelmissa voi olla erilaista hoitoa vaativia kukkia, huolehdi kunkin yksilöllisestä hoidosta. Huolehdithan, etteivät pienet lapset tai lemmikit pääse kosketuksiin myrkyllisten joulukukkien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos