Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 23. joulukuuta 2016

Aatonaatto

Ollaan joulu aatonaatossa ja minulla vapaapäivä, jonka käynnistin  viimeisten ostosten teolla heti aamulla. Sitten laitoinkin laatikot uuniin; porkkana ja lanttu. Koti on hiljainen  muiden vielä nukkuessa, minä vaan hipsuttelen ympäriinsä ja katselen jouluun puettua kotia ja nautin;) Eilen illalla yritin muistella, että minne olen säilönyt kuusenalusmaton, mutta asiasta ei ole hajuakaan, joten  joko en  laita sellaista lainkaan  tai  sitä virkaa saa hoitaa tänä jouluna joku muu siihen sopiva matto.


Päivään kuuluu tänään  myös kuusen koristelu ja joulusauna.Mitenkäs siellä on pärjäilty? Onko joulumieli vai onko ehtinyt ottaa stressiä tekemättömistä asioista ? Ei kannata...joulu on jo ovella ja päästä se vaan sisään. Minulle sopii hyvin, että on ennen aattoa vapaapäivä, saa tehtyä ruuat ja kauppaostokset mukavasti, tänä aamuna kun hain viimeiset tarvikkeet kaupasta heti sen avauduttua,  niin uskokaa tai älkää ovella oli jo jonottajia!


Tuntuu, että jokainen haluaa heti aamusta saada hoidettua kauppasreissut ja päästä kotiin hoitamaan muita valmistelujaan, monet lähtevät sukuloimaan tai odottavat itse jouluvieraita, kuten minäkin;) Miten te vietätte joulua, oletteko kotona vai lähdettekö joulunviettoon muualle? Muistan hyvin vielä, kun jouluna oli kaikki paikat kiinni, ravintolat ja kaupat, eikä tv:ssä esitetty mitään "epäsopivaa", vaan toisin on tänäpäivänä...mikä sopii kyllä minulle, on paljon yksinäisiä ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta vietä joulua sen erikoisemmin, minusta on hyvä, että on edes joku paikka jonne voi mennä ja tavata muita ihmisiä,  jouluna kun tuo yksinäisyys korostuu entisestään.


 Pyyteetön auttamisen halu kosketta ihan aina ja aivan erityisesti näin jouluisin, josta mielestäni Hurstin joulujuhla vähävaraisille on loistava esimerkki, tämä toteutuu hurjalla määrällä vapaaehtoisia ja jokainen paikalle mennyt saa jouluaterian ja nauttia jouluisesta ohjelmasta, joulunruokakassit löytävät myös oiken osoitteen heidän avullaan.

Kohta on kystä kyllä,  sillä täällä tuoksuu joululaatikoille!



Ihanaa aatonaattoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos