Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

2.adventti ja mietteitä joulun kaupallisuudesta

Hyvää toista adventtia! Nyt on aikas bling bling kuvat tämän postauksen alkuun:) Nämäkin  ovat eilisen Helsingin reissuni kuvasatoa. Minulla oli eilen illalla lahjapakkaamo,  otin nimittäin projektikseni paketoida tähän  mennessä ostamani lahjat, ettei sitten  käy niin, että muutamaa päivää ennen aattoa on kova homma paketoida tunti tolkulla paketteja,  kannattaa siis olla kaukaa viisas ja tehdä homma vaikka useampana päivänä.


Tämä alempi kuva on minulle henkilökohtaisesti vähän "too much" , mutta tiedän, että monet pitävät juuri tällaisesta joulukoristelutyylistä. Onneksi  jokainen voi koristella kotinsa juuri omalla tyylillään, valikoimista löytyy nykyään aivan varmasti jokaiselle jotakin mikä omaa silmää mielyttää.


Nämä kuvat on yhden tavaratalon näyteikkunan somisteita


Eilen kun kiertelin  Helsingissä kuvailemassa, osui silmiini erilaisia jouluisia koristeluita, tässä postauksessani näette niitä, mitä pidätte, onko joku juuri mieleisenne?Helsinki tuntuu kiinnostavan turisteja myös talvisin ja heitä näkyikin eilen katukuvassa ja Tuomaan markkinoilla useita, lumettomuuskaan ei liene ongelma, koska heistä monet vierailevat myös samalla matkallaan Lapissa, missä pääsee kokemaan sitten Suomen talvisemmassa asussaan, ellei se etelässä onnistu.

Tämä hyväntuulinen kaveri toivotteli tämän myymälän sisäänkäynnillä tervetulleeksi ja aivan varmasti herättää ohikulkijoiden mielenkiinnon piipahtaa myös liikkeen puolelle;)


Monenlaista kulkijaa näkyi eilen katukuvassa ja onhan se totta, että joulu on nykyään melkoisen kaupallinen ja joillekin myös suorastaan ahdistavaa aikaa, jolloin mm. yksinäisyys, työttömyys ja muut ongelmat ovat syitä joiden takia joulumieli voi olla tipotiessään. Joulun kaupallisuus iskee tietysti kaupungissa silmille mainosten ja kauppakeskusten muodossa, omasta postiluukustakin alkaa jo hyvissä ajoin marraskuulla tipahdella osta, osta mainoksia ja kun veronpalautusten aika koittaa, on toinen mainostajien kulta-aika, silloinhan ihmiset tyypillisesti lähtevät myös tekemään hankintoja jouluksi. Vaan mitäpä sitten, jos tähän "kulutusjuhlaan" ei pysty osallistumaan, vaikka haluaisikin? Jos ei ole ketään kenen kanssa juhlaa viettää, kenelle sitä valmistella tai rahaa ostaa jouluherkkuja ja lahjoja tai jos ei kertakaikkiaan vain halua viettää joulua?


Helsingin Kampin ja Forumin joulukoristeluja


Niin, myös tuollaisena kimaltelevana, jopa vähän hillittömänäkin Helsinki oli puettuna jouluun. Onneksemme meillä jokaisella on vapaus valita, millaisena oman joulumme näemme ja tehdä siitä juuri sellainen mikä itseä ja siihen osallistuvia mielyttää.

Tuomaan markkinoilla oli tarjolla myös glögiä ja pipareita vierailijoille lämmikeeksi
jos niin halusi ja minähän halusin;)


Mukavaa sunnuntaita jokaiselle!

2 kommenttia:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos