Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 25. marraskuuta 2016

Pikkujoulujen aikaan

Tänään on varmasti yksi vilkkaimmista pikkujoulujen vietto illoista, ellei peräti vilkkain, minullakin olisi ollut tänään työpaikan pikkujoulut, mutta tänä vuonna en osallistunut. Jotenkin ei ollut yhtään sellainen fiilis ja kovin vähän lähimmät työkaveritkaan asiasta puhuivat, ja kun ilmoittautumisen päivämäärä läheni vastasin kutsuun kieltävästi. Ei minulla edes ollut mitään estettä, etten olisi voinut osallistua, enkä ole mikään pikkujoulujen vihaaja, mutta tänä vuonna päätös nyt oli tällainen. Mitenkäs teillä, onko pikkujouluja tänä vuonna ja osallistutteko niihin?


Millaiset juhlat sinua miellyttävät, riehakkaat, ohjelmalliset, hyvän ruuan ympärille rakennetut, sellaiset joissa on bändi ja voi tanssia vai millaiset? Pikkujouluissa on myös tapana sattua ja tapahtua...työkaverit kokoontuvat yhteen mukavan illan merkeissä epämuodolliseen tilaisuuteen, heitetään tittelit ja ollaan rennompia. Illan kuluessa saattaa hiljaisena, jopa hieman sulkeutuneemmastakin työtoverista sukeutua parkettien partaveitsi, karaoke kuningas tai kuningatar, loistava seuramies-tai nainen. Joku saattaa laukoa vaikkapa pomolle vuoden patoutumat, kun muutaman lasillisen jälkeen kielenkannat ja estot katoavat. Sitten maanantaina luikitaan noloina seinän vierustoja töissä ja häpeillään jos tuli toilailtua.


Kun juhlat on juhlittu ja olisi aika päästä kotiin, vastassa on ne kaikki muutkin taksitolpalle odottamaan jymähtäneet, sillä pikkujoulu viikonloppuisin on kaupunkien keskustoista lähes mahdotonta saada taksia. Juhlavaatteissa marraskuun kosteudessa ja kylmyydessä ei ole kovin mukavaa seisoskella tuntia tai jopa useampaa taksijonossa ja jos vielä pieni päänsärky jyskyttää takaraivossa ja ohimolla, ei paljoa naurata,  siksi kannattaisikin ajoissa sopia, että joku hakisi juhlista kotiin.Toivotan teille kaikille tänä tai seuraavina viikkoina pikkujoulua juhliville mukavia juhlia!


4 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin olen jättänyt väliin muutamat pikkujoulut. Ei sitä aina jaksa mennä eikä olla sillä päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin se on, joskus on heti itsestään selvää, että menee ja toisinaan taas ei.

   Poista
 2. Minulla on huomenna uuden työpaikan ekat pikkujoulut. Olen tietenkin menossa. Olisi hauska nähdä uusia puolia työkavereista.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos