Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 5. marraskuuta 2016

Muistot ja uusia tuulia kuvien editointiin

Tänään vietetään pyhäinpäivää, monet käyvät muistamassa edesmenneitä sukulaisiaan ja ystäviään viemällä kynttilän, seppeleen tai kukat hautausmaalle tai sitten polttamalla lyhdyssä kynttilää, ellei ole mahdollisuutta käydä hautausmaalla.Meillä tämän päivän luonne on ehkä jopa surumielinen tai harras, mutta maailmalla  sävyltään hieman erilainen, jopa "riehakas" poismenneitä läheisiä muistellaan ilon kautta, eikä niin surumielisesti, vaikka menetys on maasta riippumatta asia joka tuo kaipauksen ja muistot pintaan. Päivähän on kristillinen marttyyrien, pyhimysten ja vainajien muistopäivä.


Sitten juttua valokuvaamiseen liittyen, uusinta uutta tulossa markkinoille kuvien editointiin: Luin tänään artikkelin uudesta valokuvien käsittelyyn tarkoitetusta laitteesta; Loupedecistä, joka on entisten Nokian tuotetkehittäjien ja innokkaiden valokuvaajien kehittämä laite, joka on erikoisnäppäimistö jonka avulla voi käsitellä valokuviaan, laite on yhteensopiva Lightroomin kanssa.Itse en juurikaan kuvaamiani kuvia käsittele ja jos niille jotakin teen, lähinnä rajaan niitä, mutta monet harrastavat kuviensa käsittelyä, joten tämän uuden laitteen markkinoille tulo on varmasti monille iloinen odotuksen aihe.

Markkinoille tämä on käsittääkseni tulossa ensi kesänä.Laitteen vähittäismyyntihinta on 369 €, eli ei ihan halpa kuitenkaan, tuolla hinnallahan saa myös kameran. Mutta mikäli haluaa editoida kuviaan tehokkaasti, helposti ja nopeasti ja ilmeisesti ammattilaistasoisesti voi tämä olla juuri sinulle oikea tapa editoida kuviasi. Indiegogon kautta hinta julkistuksen jälkeen on edullisempi 229 €! Indiegogo on joukkorahoituspalvelu.
Illalla teki mieleni käydä käydä kuvaamassa, ja tulikin sitten lähdettyä, sääkin on ihan passeli, muutama aste pakkasta, ei tuulta ja jotenkin tekisi mieli ottaa muutamia hämäräkuvia. Taivas alkoi kuitenkin mennä pilveen ja päästyäni kuvauspaikalle alkoi nopeasti hämärtyä ja pimetä, sain kuitenkin otettua autiolla rannalla muutamia kuvia.Täytyy lopuksi vielä kertoa, että minä olen muuten joulukalenteri ihminen, joulun odotukseen kuuluu ehdottomasti adventtikalenteri, ollaankos siellä adventtikalenterien perään? Ostin tänään kalenterin ja mielestäni juuri sopivaan hintaan.Olen nimittäin viime vuosina kiinittänyt huomioni kalenterien käsittämättömiin hintoihin, minusta kuvakalenterin hinnan kuuluu ehdottomasti liikkua muutamissa euroissa, mutta olen nähnyt viime vuosina jopa yli kympin kalentereita, onneksi ostajalla on mahdollisuus valita mitä lasten adventtikalenterista on valmis maksamaan! On eri asia jos kalenterin sisältö on jotakin muuta kuin kuva, että se toki korottaa kalenterin hintaa, tarjollahan on jos jonkinlaisia kalentereita, lelu, kosmetiikka, suklaa ja arpakalentereita nyt ainakin.


Hyvää pyhäinpäiväniltaa!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos