Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

perjantai 4. marraskuuta 2016

Monien ajatusten perjantai

Tästä päivästä tulikin sitten kotipäivä, koska olkapääni ei tykännyt siitä, että menin eilen töihin ja alkoi jo iltapäivällä, illalla ja vielä viime yönäkin oireilla ikävästi jomottaen!Aamuun mennessä kipu oli kuitenkin jo vähän laantunut ja tulehduskipulääkkeidenkin pitäisi jo kohta alkaa varmaan vaikuttamaan, mutta kivaa tämä sairastaminen ei todellakaan ole. Tämä pistää myös miettimään, että miten tukalaa on vaikkapa kärsiä päivästä toiseen ihan mistä tahansa kivuista, eikä toisen kipua tulisi koskaan aliarvioida, meillä jokaisella on oma kipukynnyksemme.


Tämä marraskuinen pimeys saa jo silloin tällöin mieleen jouluun, ja näyttääpä joulukoristeet ja makeiset ilmestyneetkin jo kauppoihin, kuten myös mitä erilaisemmat valokoristeet. Meillä on perinteisesti ulos viritetty ns. jouluvalot viimeistään marraskuun loppupuolella, mutta tänä vuonna saatetaan laittaa jo vähän aiemmin, niin pimeitä nämä marraskuun illat on. Muutamia viikkoja ennen joulua laitan ulko--oveen kranssin, missä on pikkuledit, viime vuonna jo katselin, että osa lampuista oli pimeinä ja päätin uusia valot kranssiin täksi jouluksi, tänään sitten ostin kaksi sarjaa lisää ulkokäyttöön soveltuvia ulkovaloja. Ja täytyy myöntää, että vilkuilin vähän mahdollisia lahjaostoksia, koristeita ja suklaitakin;)


Heti aamulla huomasin, että linnut olivat tulleet ruokailemaan pihamme pihlajiin, joissa onkin  vielä runsaasti marjoja jäljellä. Punatulkkuja, tinttejä ja mustarastaita ainakin näkyi. Kun otsikoksi tämän päivän postaukseen valikoitui monien ajatusten perjantai, niin eilen sain ajattelemisen aihetta yhdestä lukemastani blogista, jossa pohdittiin ostamista ja sen tarpeellisuutta,  eli ostammeko nykypäivänä halusta ostaa vai aidosta tarpeesta ja miten haluamansa tavoitteen voisi saavuttaa, ilman ajatusta, että kyseinen tuote tai elämys pitäisi saada nyt ja heti?! Katsoin myös dokumenttia Thaimaan kaatopaikoilla asuvista ihmisistä ja henkilöstä, joka auttaa tuota enimmäkseen käsittääkseni Burmalaisista koostuvaa yhteisöä, lisäksi olen aiemminkin katsonut Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen muitakin ohjelmia sarjasta ;Pahan jälkeen, jokainen noista dokumenteista herättää katsojassa taatusti paljon ajatuksia.


    Tänään kauppareissulla minut "bongattin" Planin pisteelle, jossa minulta kysyttiin tunnenko k.o järjestön ja sen toimintaa entuudestaan, vastasin toki tietäväni ja olin ihan aidosti asiasta myös kiinostunut ja jäin ihan mielelläni aiheesta keskustelemaankin, toki ymmärsin,  että uusia lahjoittajia ollaan kyseisen keskustelun lomassa rekrytoimassa, mutta se ei minua haitannut, koska jo pysähtyessäni ja saadessani rannekkeen tyttöjen puolesta, tiesin mihin olen ryhtymässä. Olen myös hyvin tietoinen, että tiukkoina aikoina me suomalsiset usein olemme myös sitä mieltä, että meidän tulisi auttaa mieluummin omassa maassamme avun tarvitsijoita, eikä välttämättä avustaa ulkomaisia kohteita, kukin kuitenkin tekee tietysti itsenäisesti oman päätöksensä lähteäkkö lahjoittajaksi vaiko ei. Oletteko te mukana lahjoittamassa jollekin järjestölle tai osallistutteko erilaisiin keräyksiin?


Ja vielä yksi ajatus tähän perjantaihin: Oletteko ns. jouluihmisiä vai saako kyseinen ajanjakso karvasi pystyyn ja toivoisit voivasi viettää kyseiset juhlapyhät jossakin palmun alla missä pippuri kasvaa, kaukana kaikesta jouluun liittyvästä? Itse kuulun kyllä jouluihmisiin, mutta olen viettänyt joulua myös ulkomailla ja voisin tehdä niin kyllä jatkossakin, vaikka joulusta pidänkin. Kauppareissullani ohitin myös leivontarvike hyllyt ja käteeni tarttui Dr.Oetkerin kultainen joulu reseptivihkonen, jossa oli ihania joulunajan herkkujen reseptejä. Aiemmin tällä  viikolla kävelin ohi Stoccan joulukoriste hyllyjen ja pieni kiusaus oli pysähtyä ihailemaan tarjontaa, mutta sain pidettyä vielä itseni aisoissa. Sen verran kuitenkin vilkuilin, että huomasin mustat joulukuusen lasipallot! Eivät ihan minun juttuni, mutta oi miten trendikkäät;)


Mukavaa viikonloppua teille kaikille!


1 kommentti:

  1. Olkapää kipu on hirveetä, sen verran on itsellä kokemusta. Mulla helppas kun kävin fysikaalisessa ja jumppaan punteilla melkein joka päivä.
    Ei mullakaan olis vaikeeta viettää joulua jossakin lämpöisessä, mutta lastenlapsilla olis huonompi juttu jos meitä ei olis heidän joulunvietossa.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos