Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

1.adventti

Hyvää ensimmäistä adventtia! Vähän kuin tilauksesta, maa täällä pääkaupunkiseudulla on juuri ja juuri valkoinen, taivaalla liikkuu harmaa pilvimassa, mutta kylmenevää on lupailtu ainakin hetkellisesti. On se vaan kumma juttu,  miten tähän joulunaikaan tuo lumi liittyy meillä niin oleellisesti,  on todella vaikeata saavuttaa joulufiilistä, jos maa on musta ja pahimmassa tapauksessa vihmoo kaupan päälle vielä vettä!
Minä nostatin alkavaa joulufiilistelyäni siis tosiaankin eilen laittamalla jouluvalot terassille ja ulko-oveen valoin somistetun kranssin, polttelin kynttilöitä ja lämmitin glögiä, joka maistui juuri sopivan mausteiselle ja makealle;) ja keittiöön on vaihdettu jo jouluverhot.


Tulevien viikkojen aikana on pieniä ja vähän suurempiakin jouluun liityyviä tehtäviä,  tänä vuonnakin aijon pitää kiinni traditiosta, joka liittyy joulukortteihin. Minä lähetän perinteiset joulukortit, en siis tekstiviestitse jouluntoivotusta tai sähköistä joulukorttia, mitenkäs te, lähetättekö joulukortteja, ostatteko ne kaupasta vai teettekö niitä itse? Minä olen tässä asiassa sekä että-tyyppi, eli olen toisinaan tehnyt kortit itse ja toisinaan taas ostanut valmiit. Vaikka en itse harrasta noita sähköisesti lähetettyjä joulutervehdyksiä, en millään muotoa silti ole niitä vastaankaan ja ymmärrän hyvin myös niitä, jotka lahjoittavat kortteihin ja merkkeihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen! ajatus on minusta erinomainen.


Tähän joulualusaikaan liittyy minulla myös ystävien tapaamisia, käydään jouluglögillä, syömässä tai kahvittelemassa ja vaihdetaan kiireettömästi kuulumiset. Tulevalla viikolla aloittelen varmasti myös joululahjojen hankkimisen, yritän tänä vuonna saada hoidettua ne ajoissa, vaikka en aiemminkaan ole niitä aatonaattona tai aattoaamulla käynyt enää hankkimassa, kuten joillakuilla on tapana;)
Tuleeko teidän kotiinne joulukuusi, ja jos tulee, onko se aito vai tekokuusi? Meille kuusi tulee ja ehdottomasti aito. Kerran on ollut tekokuusi, koska olimme pyhät ulkomailla, taloudestamme varaston uumenista siis kyllä löytyy myös sellainen, joskaan en sitä itse ole hankkinut, vaan saanut;)


Tänään aijon leipoa ensimmäisen jouluumme liittyvän joululeivonnaisen eli englantilaisen hedelmäkakun, joka kuuluu joulun kahvipöytäämme. En enää tarkkaan muista mistä kyseisen kakun resepti on aikoinaan löytynyt, äitini on joskus tämän ohjeen lehdestä varmaankin löytänyt ja kokeillut sitä ja hyväksi havaittuamme se on jäänyt joululeivonnaisiimme.
Joulumyyjäisissä ja/tai Esplanadinpuiston Tuomaan markkinoilla haluan myös käydä jonakin viikonloppuna, kovasti tekisi mieleni myös joululauluja kuuntelemaan
...katsotasn tuleeko sellaiseen tänä jouluna päästyä.

Hyvää pikkujoulua♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos