Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 18. lokakuuta 2016

Vuosi-ja vatsarenkaat

Oletteko joskus pysähtyneet sahatun puun äärelle, ja tutkineet kannon vuosirenkaita, niistähän voidaan määrittää puun ikä ja nähdä kuinka paljon kyseinen puu on vuodessa kasvanut. Leikillisesti puhutaan myös vatsaan vuosien varrella kasvaneista vatsamakkaroista tai uimarenkaista;) Sahauspaikalla on hyvä tuoreen puun tuoksu. Jos olet käynyt joskus sahalla tai puutavara ostoksilla lautatarhalla olet varmasti havainnut tuon tuoksun.Tässä taitaa olla jonkun ruokapöytä!?


Tällä puulla on ollut kaadettaessa jo melkoisesti ikää! Meistä itse kullekin kertyy vuosia, ikä on sitten hassu juttu; nuorena sitä odottaa , että tulisi täysi-ikäiseksi, saisi ajokortin ja pääsisi  vaikka sinne baariin;) sitten vuodet vierivät vähän " varkain" tulee perhe, ehkäpä lapset ja vuosia kertyy lisää ...sitten ollaankin jo 30, 40  50 ja ties minkä kympin kriisissä ja taas aletaan toivoa, että voi kun olisi nuorempi, aikas huvittavaa, eikö vaan? Kukapa ei olisi joskus yllättänyt itseään  pohtimasta ikäänsä, juonteitaan tai niitä vuosi-tai uimarenkaitaan?


Tässä on vielä puunhakkuu hommia jollekulle!


Iän pitäisi kaiketi kokemuksen myötä helpottaa eloa, mutta  toisille taitaa käydä niin, että iän myötä alkaa miettiä asioita pintaa syvemmältä ja analysoida enemmän, kuin nuorempana, mutta nuorempanahan sitä monet menevät ja tekevät ja ajatus tulee vasta kaukana perässä;)Ehkäpä sitä sitten joskus voi vanhempana ja viisaampana todeta,  että vuosirenkaani ovat osa minua, kuten kaiketi sitten ne vatsarenkaatkin;)

Mitenkäs siellä suhtaudutaan vuosi-vatsarenkaisiin? Onko paineita  pelkoa, kauhua vai täysi paniikki päällä?

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos