Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Visiitillä orientissa ruokakaupassa

Olettekos käyneet Suomessa itämaisissa ruokakaupoissa? Jos pidätte kokkailemisesta ja olette ennakkoluulottomia kokeilijoita kannattaa piipahtaa ihan kotimaassakin niissä ostoksilla. Oma suosikkini näistä myymälöistä sijaitsee itä-Helsingissä, Malmilla: Orient food shop Alanya market. Tässä myymälässä on hyvät valikoimat esimerkiksi orientin keittiön ruokiin tarvittavia tuotteita myös lihoja, mausteita, hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä, riisejä, jauhoja, juustoja, tuoretuotteita, pakasteita ja paljon, paljon muuta.
Liikkeen kotisivut: alanyaorientalmarket.fi, josta saa kaikki k.o liikettä koskevat tiedot, tarjouksista, sijainnista ja tuotteista ja aukioloajoista. Varsinkin viikonloppuisin ja ennen juhlapyhiä liike on tupaten täynnä väkeä. Monet ovat kiinostuneet kokeilemaan ulkomaan matkoillaan maistelemiaan ruokia myös kotioloissa, toisinaan niihin tarvitaan mausteita tai muita tuotteita joita ei ehkäpä ihan jokaisen kotoa löydy, silloin kannattaa poiketa ennakkoluulottomasti tällaiseen etniseen ruokakauppaan ja kenties ihastua, hämmentyä  tarjonnasta ja palata muistoissaan johonkin herkulliseen ruokamuistoon.Näistä voi loihtia orientinkeittiön herkkuja, netistä löytyy paljon ohjeita, joilla pääsee mukavasti alkuun.


Usein luullaan, että orientinkeittiön ruuissa olisi aina paljon mausteita ja, että ne olisivat tulisia, näin ei kuitenkaan läheskään aina ole ja ruuan tulisuutta voi säädellä maustamista rajoittaen ja kokeilemalla uusia mausteita ensin maltillisesti, maustamaton jogurtti lieventää myös voimakkaasti maustettuja ruokia ja sitä voikin nauttia monien etnisten ruokien kanssa.
Näitäkin herkkuja: simittejä oli tarjolla uunituoreina!Meillä kokkaillaan vaihtelevasti supisuomalaista ruokaa ja toisinaan taas orientin makuja. Tällaisien etnisten kauppojen yleistyminen on kiva lisä ja niistä löytyy ulkolaisiin ruokiin tarvikkeet, asiakaskunta on monen kirjavaa, toki paljon ulkolaisia, jotka löytävät näistä liikkeistä itselleen kokkaukseen tarvittavat tuotteet, suomalaisia asiakkaita on myös paljon, matkailu on saanut meistä monet kokeilemaan lomamatkoilla maisteltuja herkkuja myös kotioloissa. Tämän postauksen yhteydessä on kaiketi mainittava selvyyden vuoksi, että minulla ei ole tähän kyseiseen liikkeeseen mitään yhteyttä millään tavalla, enkä tee heidän kanssaan yhteistyötä, olen ihan vaan asikas muiden asiakkaiden joukossa.Mutta mielestäni on ihan paikallaan kertoa muillekin tällaisen liikkeen olemassaolosta jos muitakin sattuu kiinostamaan poiketa ostoksilla;)

2 kommenttia:

  1. Minä käyn Kotkan Pasaatissa vastaavassa myymälässä hakemassa yufkaa ja kevätrullan kääreitä. Silloin tällöin tulee napattua jotakin muutakin matkaan.

    VastaaPoista
  2. Kaikennäköistä herkkua näyttää olevan. Nuo rinkulat ovat hyviä, missä on siemeniä päällä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos