Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 4. lokakuuta 2016

Tiistaille mietittävää

Tuletteko koskaan arjen pyörteissä miettineeksi, oletteko onnellisia? Kyllä, näin syvällisiä sitä pieni ihminen välillä tulee pohtineeksi...tämä postaus aihe tuli oikeastaan mieleeni monta vuotta sitten minulle esitetystä kysymyksestä. Rakas lapsuudenystäväni ( muuten miespuolinen) kysyi minulta, että olenko onnellinen. Ihana kysymys, muistan vastanneeni hänelle myöntävästi tuolloin.
Nyt vuosia myöhemmin tämä minulle esitetty kysymys tuli mieleeni. Mitä se onni ja onnellisuus sitten oikeastaan on? No...noin yleisesti ottaen varmasti esimerkiksi sitä, että asiat, ihmissuhteet ja terveys ovat hyvällä mallilla. Monista asioista voi ja pitäisikin olla onnellinen, meille toitotetasn usein, että on lottovoitto syntyä Suomeen, näin varmasti onkin jos mietitään useita muita vaihtoehtoja, toisaalta jokainen on myös kuullut sanonnan; kel onni on, se onnen kätkeköön!
 Mistä onni koostuu? Mitä pitää olla, että voi olla onnellinen? Onko onni pysyvää vai katoavaista tai voiko varaton, parisuhteeton, työtön, sairas tai vaikkapa koditon olla onnellinen? Mikä sinusta, minusta, meistä tekee onnellisia? Milloin ihminen on onnellisimmillaan,  milloin sinä olet ollut onnellinen, vai oletko ollut?

Uhraapas tänään hetki aikaa ajatukselle onnellisuudesta ja mieti; Olenko minä onnellinen ja jos olet, niin miksi tai jos taas et koe olevasi, mieti miksi et ole. Kysy myös joltakulta sinulle tärkeältä ihmiseltä onko hän onnellinen. Tässä meistä itse kullekin pohdittavaa tiistai iltaan...ja ollaan onnellisia, listaa lopuksi asioita ihan paperille mikä sinut tekee onnelliseksi, laita vastauksesi talteen ja kun tulee eteen päiviä kun ei todellakaan tunnu onnelliselta, kaiva tuo lappu esiin silloin ja pohdi mitä minun tulisi juuri tässä hetkessä, juuri nyt tehdä, jotta tuntisin itseni taas onnelliseksi, sillä mielestäni meistä jokaiselle pitäisi suoda onnen hetkiä!

Onnellisia hetkiä päivääsi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos