Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Soodataikinasta koristepipareita

Luin vähän aikaa sitten soodataikinasta ja siitä tehdyistä koristepipareista. Ohje löytyi Kodinkuvalehden blogista; Ruususuu ja huvikumpu. Jouluunhan  on se parisen kuukautta, mutta jos aijot puuhastella jouluksi kaikenlaista, voi hyvin aloitella jo...olen itsekin sitä mieltä, että ei pitäisi aloittaa hössötystä liian aikaisin,  mutta näitä en malttanut olla kokeilematta! Ja näitä voi antaa lahjaksi, jos tykkäät tehdä itse lahjoja, minä ihastuin näihin kovasti.Näitä ihanuuksia tehdään aivan kuten aitoja joulupipareitakin, paitsi ettei näitä tarvitse paistella lainkaan,  eikä näitä voi syödäkkään;) Jokainen voi koristella piparinsa kuten itse haluaa: maalata,  lakata,  liimata niihin vaikka kiiltokuvia tai kuvioida taikinaa, ohjeessa oli käytetty Iittalan kastehelmi tuikkulyhtyä kuviointiin. Kun ryhtyy tekemään pipareita kannattaa työskennellä melko ripeästi, koska taikina kuivahtaa aika nopeasti.
Silloin
Ajattelin laittaa pipareihin kauniit ripustusnauhat, vanhanajan paperinaru sopisi hyvin, jouluiset koristenauhat ja nyörit myös, kultaisen, punaisen ja vihreän sävyissä. Taikina on hyvin yksinkertainen siihen tulee vain 3 ainesosaa; 2 dl soodaa, 1 dl maissitärkkelystä, itse käytin Maizenaa ja 1, 25 dl vettä. Sekoita aineet kattilassa ja lämmitä seos miedolla lämmöllä, odota kunnes taikina kiinteytyy, sen jälkeen jäähdytä se kostealla liinalla peitetyssä kulhossa, jotta taikina ei kuivu, taikinan jäähdyttyä voit alkaa kaulitsemaan taikinaa ja kuvioida sen haluamallasi tavalla, jonka jälkeen voit painella piparimuotilla pipareita.
Piparit voi ripustaa kuuseen, tehdä niistä mobilen tai käyttää niitä mihin ikinä keksitkään, voit viedä niitä ystäville ja naapureille joulutervehdyksinä.
Tällaista puuhastelua tänä iltana,  mitenkäs siellä on iltaa vietetty?1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos