Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 15. lokakuuta 2016

Lokakuinen metsäretki stressin poistoon ja luontokokemukseksi

Ihanaa lokakuista lauantaita! Aamu valkeni aika tyypillisen lokakuisena...harmaan kosteana...mutta mitäs siitä? Itse nukuin viikonlopun kunniaksi epätyypillisen pitkään ja nautin lauantain rauhassa aamiaista pitkän kaavan mukaan,  jonka jälkeen päätin  lähteä vähän ulos, en tänään vielä sinne merenranta kuvauskohteeseeni kuitenkaan, vaan ihan lähi metsään vain.
Että lokakuinen kostea metsäkin voi tuottaa iloa ja nautintoa; metsän raikkaus, viileähkö ilma, tuoksut ja luonto! Onneksi tuli lähdettyä. Melkein väittäisin,  että monet kulkevat lokakuussa katse maahan luotuna tai kännykkäänsä räpläten kiinittämättä sen  enempää huomiota ympäristöönsä, mutta kun on liikkeellä kameran kanssa  luonnossa, ei voi olla huomaamatta monia hienoja ja kauniita asioita ympärillään.


Onko tässä krokotiili rungolla?

Tällä kuvausretkelläni tuli kiinitettyä nimenomaan huomiota niihin yksityiskohtien lumoavaan voimaan...miten jotkut asiat luonnossa vaan voivatkin näyttää, niin kauniilta,   jos et ole ns, luontoihminen, etkä tule liikkuneeksi luonnossa , niin suosittelen kokeilemaan joskus kävelyretkeä luonnonhelmaan ja pysähtymistä katselemaan ympärilleen ja aistimaan ympäristöään, tulee taatusti yllättymään positiivisesti. Stressin poistajana luonnolla on ihan tutkitustikkin suotuisia vaikutuksia.

Pienikin luontoelämys tai kokemus voi syöpyä mieleen vuosikausiksi; eliniäksi.
Luonto on siitä mielenkiintoinen, että se muuttuu kunakin vuodenaikana, säätilojen ja muidenkin vallitsevien olosuhteiden mukana ja siksi se  onkin niin mielenkiintoinen.

Olin tämän vuoden kevättalvella Nuuksion kansallispuistossa, sekä luontopolulla myöhemmin keväällä ja molemmat kokemukset olivat kyllä ihan huikean hienoja, en yhtään ihmettele, että Suomen Lappi esimerkiksi houkuttelee joka vuosi suuret määrät turisteja ihmettelemään ja kokemaan ainutlaatuista luontoamme, niin hieno ja monimuotoinen kuin se on.Tunnelmallista lokakuista lauantai iltaa ja huomiselle toivokaamme vaikkapa pientä auringon näyttäytymistä!
Ja itsekullekin niitä huikeita luontokokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos