Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 13. lokakuuta 2016

Joskus onnistuu, toisinaan taas ei!

Eilisessä postauksessani puhuin lintujen kuvaamisesta ja siitä miten yrittäisin vielä tänä syksynä saada kuvattua ruokailevia punatulkkuja. No, tänään sitten heti tuli tilaisuus yrittää toteuttaa tuo kuvaushaave. Sää selkeni iltapäivästä ja tullessani kotiin huomasin, että pihlajissa oli ruokailevia lintuja...siispä sisältä hakemaan kamera ja uudestaan ulos. Kuten arvelinkin linnut ovat melko liikkuvaisia ja ruokaillessaan ne etenevät pihlajissa nopeasti.Punatulkut ovat kauniita ja olin innokkaana kuvaamassa niitä. Mutta ei se ihan helppoa ollut...oli melkoisen kylmä ja käsiänikin alkoi vähän paleltaa. Linnut olivat monesti kuvauskulmaan nähden oksien peitossa, varjon puolella tai kun sain kameran kuvausvalmiiksi linnut olivat jo ehtineet muuttaa paikkaansa puussa!
Valokuvaaminen on toisinaan vähän kuin maanviljelys eli onnen kauppaa ja haasteellista.
Olen kyllä aika iloinen, että sain tänään mahdollisuuden kuvata lintuja enkä vähiten siksi, etten tosiaankaan ole nähnyt moneen, moneen vuoteen juuri punatulkkuja. Mutta olisi tietysti ollut hienoa jos ruokailemassa olisi ollut kokonainen parvi punatulkkuja tai vaikkapa tilhiä, joita ei näkynyt, niitä olen kyllä aikaisempina vuosina nähnyt pihassamme ruokailemassa.Valokuuvamisen hienous piilee ainakin osittain siinä, että vaikka kamerat ovat kehittyneet valtavasti ja kuvaaminen niiltä osin helpottunut, aina osa kuvien onnistumisesta liittyy kuvaajaan ihan samoin, kuin myös kuvien epäonnistumiset. Kuvaajana onneksi oppii kokoajan uutta ja kehittyy, lohdullista, eikö vain?

Hienoa kuvaamisessa on myös se, että vaikka kuva ei aina olisikaan ihan huippu picsi, voi heti jo seuraava ollakkin juuri se kuvaussessiosi helmi!

Mukavaa torstai iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos