Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 24. lokakuuta 2016

Ensilunta odotellessa

Näinköhän saamme ensilumen tällä viikolla jo tänne eteläänkin? Onhan se aiemminkin tullut lokakuussa, mutta maahan ei varmasti pitkään jää tai sitten saamme kunnon rännän ja veden sekaisen sateen!
Tykkään kyllä vuodenaikojen vaihteluista ja talvikin, sellainen kohtuullinen, pikku pakkasella ja siedettävällä  lumi määrällä on minulle ihan OK ja kunhan se talvi ei jatku huhtikuulle, niin kaikki on hyvin;) Eniten ehkä inhoan märkää, loskaista ja tuulista keliä, joka jatkuu ja jatkuu ja koko ajan on hämärää tai pimeää! Silloin toivoisin todella olevani jossakin ihan toisella puolella palloa!!


Mitenkäs siellä,  joko odottelette lunta, vai kauhistuttaako jo pelkkä ajatuskin?

Toinen huvittava (kin) piirre mikä liittyy lumeen on joukkoliikenteen "kaaos", joka vuosi runsaampi lumen tulo yllättää, bussit ja junat tökkii heti kun maa on valkoisena, vaikka meidän täällä pohjolassa luulisi olevan valmistuneita, meillä on kalustoa ja siitä huolimatta ensimmäisinä lumisade päivinä kaikki liikenteessä on sekaisin. Bussit ovat kosteita, tai sitten aivan jäisiä tai vastaavasti aivan saunoja, ilmastointi ja/tai lämmityslaitteet eivät toimi tai niitä ei osata säätää tai ne
höökääväät kuumaa tai kylmää aivan täysillä...apua ja tuo kaikki odotaa meitä taas kohta!?!Sitten joulukuussa sitä lunta alkaa toden teolla odotella,  siitä kun tulee se jouluinen fiilis ja pimeyteen tulee lumen myötä valoisuutta kun on maa valkeana. Ensimmäinen puhdas valkoinen lumipeite on niin kaunis, luonto on kuin satumetsä ja se suorastaan houkuttelee kuvaamaan itseään, joka kerta ensilumesta haluaa päästä nauttimaan ja jälleen kerran myös kuvaamaan sitä juuri silloin kun se on vielä neitseellisen puhtoista.


Kivaa viikonalkua!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos