Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Elämäni matkat

Meistä monet pitävät matkustelusta ja lähes jokainen pieni lapsikin on jo reissannut vaikka ja missä tänä päivänä. Minä pääsin unelma työpaikkaani lukion jälkeen, nimittäin matkatoimistoon, siellä sitten vierähtikin liki kymmenen vuotta. Matkailu ja kulttuurit ovat kiinnostaneet jo nuoresta.Ensimmäisen ulkomaanmatkani olen kuitenkin tainnut tehdä silloiseen Leningraadiin, nykyisen Pietariin joskus 70- luvulla,  tuosta matkasta muistiin taisi parhaiten jäädä sirkus, ja ruotsalaisten rakentama hieno hotelli. Seuraava matkani taisikin sitten olla Mustanmeren rannikko- ja olympiakaupunki Sotshiin, josta muistoihin jäi tietysti subtrooppinen ilmasto ja luonto,  Sotshi olikin 80-luvun alkupuolella todella suosittu lomakohde.


Sitten seurasivat  Tallinna, Mustanmäentorin edulliset ostokset ja kaunis vanha kaupunki, Tukholma ja vanhankaupungin liikkeet, joita ei vielä Suomessa tuolloin ollut ja laivamatkat, sekä taxfree odtokset,  Gotlanti , ihana ruususaari, Torremolinos, jossa hieno, ylellinen Puerto Banuksen huvipursisatama upeine kahviloineen ja ravintoloineen, Gibraltar ja apinat, Marokon Ceuta, jossa tuli ratsastettua kameillla ja kauhisteltua torin myyntitarjontaaa ja käärmeenlumoojia, Rimini ihanaa rantaelämää ja huvipuisto, Firenze ja sen taideaarteet,  Venetsia, vaikuttava San Marcon aukio, ja gondoolit, pikkuruinen itsenäinen San Marino, Kos ja Kalymnos, ihanat, kauniit ja kuumat kreikan lomakohteet , kaikille tuttu Rhodos, Kypros, sekä kreikkalainen, että turkkilainen puoli, Marmaris, Istanbul, jossa tuli asuttuakin, itä ja länsi; maa kahdella mantereella, kultainen sarvi, ihana Bosbori, kesän helteet, upea sininen moskeija, Topkapin palatsi, Aya Sofia, Veden alaiset vesisäiliöt ja hyvä ruoka ja Egyptin Sharm el Sheik, ihana lomakohde, Hurghada, Kairo ja egyptiläinen museo muumioineen, sekä Gisan pyramidit,  Barceloona, jossa vietin vuosi sitten perheineni synttäreitäni, ihana paikka, nähtävää ja koettavaa, kaupunki-ja rantalomaa samassa kohteessa, upea Sagrada da Famiglian katetdraali ja Malta, viime kesän lomakohde, vähän erilainen, hienot keskiaikaiset kaupungit, upea satama ja hieno pääkaupunki Valetta.

Monia, monia kohteita on mielessäni,  jotka olisi kiva joskus päästä näkemään,  yksi sellainen olisi Santorini, sinne  olen jo useampana vuotena toivonut pääseväni kuvaamaan, mutta en välttämättä juuri high seasonina,  kun pienellä saarella on kova kuhina.

Viime aikoina on Aasiakin alkanut vähän kiinostaa...kohteessa joka minua alkaa kiinostaa pitää olla jotakin muutakin kuin lämpöä ja aurinkoa, voisin nykyään lähteä liikuntapainotteiselle reissullekkin, luontokohdekkin voisi kiinostaa, mutta hyvin kelpaisi se lämpö ja aurinkokin, eipä silti;) tämä postaus olisi ehdottomasti pitänyt jakaa useampaan osaan, ja monesta kohteesta olisin voinut tehdä kokonaan oman postauksenkin, tässä tuli vain pienen pieni pintaraapaisu paikoista, joissa olen käynyt.

Missäs te olette matkailleet, mikä on lempikohteenne ja miksi, entä minne vielä haluaisitte joskus päästä?
6 kommenttia:

 1. Mäkin muistan Mustanmäen torin. Siellä vaikka mitä ja edullista.Nyt sitä ei ole, joten Tallinnan matkat ovat jääneet tekemäti.

  VastaaPoista
 2. Me juuri tässä kävimme kakkosen kanssa keskustelua, että mikä voisi olla se hänen toivekohteensa 18-vuotiskesänä 2018. Minulla oli monia kohteita mielessä ja heittelin niitä ilmaan. Mutta loman tarkoitushan on se HÄNEN toivekohteensa. Hauska nähdä, että minkä hän lopulta valitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista tosiaankin, että mikä se hänen kohteensa sitten tulee olemaan?

   Poista
  2. Mielenkiintoista tosiaankin, että mikä se hänen kohteensa sitten tulee olemaan?

   Poista
 3. Mä olen matkustellut monissa maissa, mutta lempparikseni sanon Meksikon. Meksikoa haluan koluta tulevaisuudessa enemmänkin ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kohde taatusti, olisi ihana päästä joskus sinne.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos