Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 29. lokakuuta 2016

Eksoottisemmat hedelmät

Meillekin on rantautunut viime vuosien aikana yhä enenevissä määrin uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia; nimittäin eksoottisempia hedelmiä. Oletko jo uskaltautunut maistelemaan niitä vai tyytynyt toistaiseksi katselemaan tarjontaa kauppojen hyllyillä tai lueskelemaan niiden käyttötarkoituksia naistenlehtien tai ruokablogien sivuilta? Hassua ettei siitä kuitenkaan ihan tavattoman kauaa ole kun appelsiinit ilmestyivät kauppojemme hyllyille! 50-luvun alkupuolella ne alkoivat yleistyä kaupoissa. Nykymuotoiset makeat appelsiinit tulivat Kiinasta eurooppaan pysyvästi 1850!?
Tänä päivänä matkailun myötä meistä useimmat ovat tutustuneet matkoillan myös eksoottisempiin hedelmiinkin,  niitä löytyy hyvin myös etnisten kauppojen hyllyiltä, sekä isompien markettien hedelmähyllyiltä. Suurin ongelma lienee siinä, ettei oikein tiedetä milloin mikäkin hedelmä sitten on syöntikypsä. Kaupat ovat kuitenkin melko hyvin laittaneet eksoottisten hedelmien hyllyihin tuote/käyttöinformaatiota mistä voi tutustua k.o hedelmään tarkemmin...ruokaohjeita löytyy näiden hedelmien käyttöön myös hyvin nykyään lehdistä, keittokirjoista ja ruokablogeista.

Jos granaattiomena ei ollut entuudestaan tuttu, niin tässä kuvia siitä
Sesongista riippuen meillä on lähes ympäri vuoden hyvät valikoimat niitä ihan tuttuja hedelmiä,  mutta myös näitä vähän harvinaisempia tarjolla. Rambutaaneja litsejä, granaattiomenoita, persimoneja ja monia, monia muita.
Itse pidän mm. persimoneista todella paljon joulupipareiden ja homejuuston kanssa, aiva  lyömätön makupari! Granaattiomenan maku on vähän "happaman makea", hedelmässä on paljon mehua ja siemenet siis syödään hedelmälihan kanssa, siemeniä käytetään paljon salaateissa, hedelmästä puristetaan myös ravintorikasta mehua.


Mukavaa lauantaita!

2 kommenttia:

  1. On monenlaista erikoista hedelmää, ettei aina tiedä mitä ovat, uskaltaako ostaa. Granaattiomena on tuttu.

    VastaaPoista
  2. Granaattiomena oli meillä Turkissa paljon käytössä. Lapset tykkäsivät ihan sellaisenaan. Siellähän se on makea hedelmä. Minä käytin sitä paljon salaatissa.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos