Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Syksy kiristää otettaan!

Nytkö se sitten alkaa? Aamuhämärissä kun kävelin pysäkille tuuli pudotteli keltaisia koivun lehtiä ympärilleni, ilma oli selvästi muuttumassa ja oli alkanut tuulla. Päivän edetessä sateen  ennusteet kävivät toteen ja alkoikin sataa iltapäivällä. Pohdin iltapäivällä,  että nytköhän ne syyssateet sitten alkoivat? Tähän mennessähän syksy onkin näyttänyt lähinnä parastaan. Nyt tuuli viuhuu nurkissa ja hanat ovat auki.
Kun syksy alkaa kiristää otettaan, alkaa luonto reakoida...valmistua pikkuhiljaa tulevaan talveen,  puut ja pensaathat ovat jo alkaneet  valmistautumisen,  ruskahan on merkki siitä. Nyt on ollut yllättävänkin  lämpimiä päiviä, milloinkohan maa on ensimmäisen kerran kuurassa ja kirpeä ilma saa miettimään lämpimämpiä vaatteita? Joinakin vuosina ensilumikin on satanut jo lokakuulla.
Kohta on ihan oikeasti jo se lokakuu, ihan outoa miten syksy jotenkin aina etenee ihan varkain ja sitten...niin mitäs sitten,  no tulee talvi, mutta millainen? Keski-eurooppalainen,  luminen, kova pakkasinen tai pitkäkestoinen...kukaan ei tiedä, nähtäväksi jää. Antaa syksyn nyt sitten tehdä tehtävänsä ja kiristää otettaan.


Nautitaan nyt syksyyn kuuluvista tuulista ja sateen ropinasta, kun niitä kerran tarjoillaan!

1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos