Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Sunnuntain kukkailotulitus ja vähän muutakin...

Kun viikolla lähdin työmatkalle ajoimme monivärisenä kukkivan kukkapellon
ohi, ja päätin jo heti silloin,  että tuo pelto on käytävä kuvaamassa,  pelto kun sattuu olemaan lähellä kotiani. Bussin ikkunasta pelto oli värikkään kirjava ja arvuuttelimme, että mitäköhän kukkia siihen on kylvetty? Ikkunasta oli kuitenkin mahdotonta tunnistaa mistä kukista on kyse. En ole nähnyt moista ikinä ennen. Mitkä kukat kukkivat vielä syyskuun puolivälissä? Miksi pelto on kylvetty täyteen kukkia ja kenen toimesta? Monia kysymyksiä,  vailla vastauksia, tänään  päätin ottaa asiasta selvää...
Lähdin kukkien kuvausreissuun aamusta, yö olikin ollut yllättävän viileä ja herätessäni mittari näytti vain vähän yli kuutta astetta, mutta kun aurinko nousi alkoi lämpötilakin nousta mukavasti. Kuvauskohteeni oli siinä mielessä hieman haasteellinen, että se sijaitsee moottoritien ja asuinalueen välissä, eikä sinne ole tietä lainkaan! Mietin mielessäni, että miten ihmeessä pääsen riittävän lähelle jotta saan tuon ihanuuden kuvattua. Ei auttanut kuin rohkeasti taivaltaa viettävää tien viertä alas pellon lähistölle ja toivoa, että edes joku olisi käynyt kukkapellolla ennen minua. Ja näin onnekseni olikin, eli jonkinlainen polku löytyi pitkän aluskasvillisuuden ja aamukasteisen niityn reunamilta josta pääsin tuon ihanuuden äärelle! Täytyy kyllä sanoa, että ensimmäinen reaktio siinä pellon laidalla oli, Että WAU!!!

Otin varmastiainakin  kymmeniä, jopa satoja kuvia...ja on aivan mahdotonta valita tästä kuvasaaliista suosikkejani, tykkään jokaisesta kuvasta ja tähän postaukseen  ja myös tuleviin postauksiin ripottelen näitä kaunokaisia runsain mitoin:) Yritin vähän googlailla, jotta olisin saanut selville kuka tuon kukkapellon takana on, en äkkiseltään löytänyt vastausta. Olen myös muutama syksy sitten käynyt kuvaamassa iki-ihanan auringonkukkapellon, joka oli yksityisen maanviljelijän istuttama. Sen verran olen lueskellut, että niityjä ja peltoja on ihan tarkoituksella hyönteisiä; ampiaisia ja perhosia varten istuteltu, en sitten tiedä olisiko tämäkin kukkapelto siihen liittyvä hanke? Oli niin tai näin ihastuttaa se varmasti ohi ajavia ja sen muutoin huomaavia.

Peltoon oli istutettu ainakin eri värisiä unikkoja, ruiskaunokkeja, kosmoskukkia ja mahdollisestu hunajakukkia, perhosia en enää nähnyt, mutta kimalaisia värikäs kukkameri oli houkutellut paikalle. Tänään näyttääkin olevan loistava ulkoilusää, joka sopii erityisen hyvin kaikille viikonloppuaan viettäville! Mitenkäs siellä on vietetty viikonloppua? Monilla lienee puutarhahommia, sadonkorjuuta ja sen säilöntää, sienestystä ja mökkeilyä...usein viikonloppuihin rentoutumisen lisäksi kuuluu myös jotakin puuhastelua.

Ihanaa sunnuntaita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos