Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 20. syyskuuta 2016

Pankkikirja-ja kortti, uudet tuulet rahojen kanssa sekä ajattelemisen aihetta raha-asioihin

Hieno tiistai... pankkikortti löydetty, käsilaukusta,  joka oli työreissulla mukanani  eli loppu hyvin kaikki hyvin! On se kumma miten tuo pieni muovinpalanen  vaan toisinaan nousee niin kovin tärkeäksi kapistukseksi.Vaikka en ikäloppu omasta mielestäni olekaan, niin  muistan kun avasin tilin ja sain ihka oman pankkikirjan, olin myös maapallokerholainen ja kun menin töihin  ja jossakin kohtaa vanha pankkikirja tuli täyteen ja pyysin virkailijalta uutta, sanoi hän, että pankkikirja on kuulepas vanhanaikainen ja nyt saat pankkikortin! Ja siitä asti ei olekaan juuri pankissa virkailijan luona pankissa tullut käytyä,  paitsi asuntolaina neuvotteluissa. Tosin onhan  seniorikansalaisia, jotka eivät rahaa seinästä ole oppineet tai halunnneet alkaa ottamaan, eivätkä nettipankkia käytä!Mitäs sitten jos jossakin kohtaa ei käytetä käteistä enää ollenkaan ? Aika mielenkiintoinen ajatus ja mitä luultavimmin  yllättävänkin nopeasti täyttä totta. Aika moni kuitenkin maksaa lähes kaikki ostoksensa kortilla tänä päivänä,  käteistä ei monellakaan ole kukkarossaan,  korkeintaan parkkirahaa muutamia kolikoita. Matkoilla ei muoviraha aina käy, joten vähän käteistä pitää ainakin erikoisempiin kohteisiin varata mukaansa. Meille tulee uusia palvelumaksuja, vaikka itseasiassa hoidamme netin välityksellä lähes kaiken maksuliikenteemme aivan itse, rajoituksia käteisnostojen määriin ja jos nostojen määrät ylittyvät, taas maksat omien rahojesi nostamisesta omalta tililtäsi!
Kuka enää vie rahojaan pankkiin...siis säästää? Korot ovat mitättömät, pankkeja kaatuu ja tuntuu, että patjan alusta tai sukanvarsi ajaisivat asian melkein paremmin. Jotkut ovat innostuneet ostamaan osakkeita,  sijoittamaan tai keräämään  peräti isoa osakesalkkua riskillä,  kukin tehköön  kuten parhaaksi näkee, joku taas sijoittaa kiinteistöihin, tonttimaahan tai metsään. Totuus lienee kuitenkin se,  että raha ei tee onnelliseksi, mutta helpottaa elämää?

Mukavaa tiistai iltaa!!

1 kommentti:

  1. Hyvä kun korttisi löytyi. Kyllä vain se on tärkeä muovinkappale. Pelästyttää joskus, onko kenties pudonnut ja väärin käytetty.
    Nettipankkia minä ainakin käytän vallan. En muista koska pankissa olen ollut.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos