Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 5. syyskuuta 2016

Kynttilöitä, lyhtyjä ja askartelumateriaaleja luonnosta

Nyt kun on "virallisesti" syksy on moni alkanut jo polttelemaan kynttilöitä pimenevissä syysilloissa tunnelman luojina. Minä tykkään kovasti kynttilöistä, lyhdyistä erilaisista tuikkukipoista, kuten monet muutkin;) Ennen poltin kynttilöitä lähes vain jouluisin, Pyhäinpäivänä ja satunnaisesti, mutta nykyään muulloinkin, niin ihania ne ovat. Olen myös ollut kova askartelemaan ja pitänyt todella monta vuotta askartelukerhoakin ja käynyt itsekin sellaista, sekä savi, silkki-ja posliin maalauskurssit.Ristipistot olivat myös intohimoinen harrastus joskus;) kaikenlaista sitä on tullut kokeiltua.

Askartelumateriaaleja ei aina tarvitse lähteä ostamaan askarteluliikkeestä,  nyt on hyvä hetki kerätä luonnosta vaikkapa jouluaskartelumateriiaalit. Pihlajan ja ruusunmarjat kannattaa kuivata,  erilaisia varpuja mm. Mustikan  puolukan ja kanervan varvut taipuvat kivasti erilaisiksi kransseiksi  ja niitä voi spraymaalata mieleisikseen  huurteisen valkoisiksi, jouluisen kullan värisiksi tai  ihan sen värisiksi mistä nyt sattuu pitämään. Erilaiset kävyt ja siemenkodat kannattaa myös poimia vaikkapa kävelyreitin  varrelta talteen askartelumateriaaleiksi  ja kunhan puiden lehdet saavat komeat syysvärinsä kannatta niitäkin kerätä ja laittaa kuivumaan, niistäkin voi askarrella kivoja kransseja.
Löytyykö blogini lukijoilta kivoja askarteluvinkkejä? Olisi kiva kuulla niistä, jos teillä sattuu olemaan hyviä vinkkejä. Oletteko muuten joskus tehneet kynttilöitä ?  Sekin puuha on kivaa ja hei edellä mainittuja materiaaleja kuten myös vaikkapa kukkia  ja erilaisia heiniä voi myös käyttää kynttilöiden koristeina. Moni luulee, että askartelu on jotenkin vaikeata ja materiaalit kalliita, mutta luontoa hyödyntäen, saat ilmaista materiaalia vain näkemällä hieman vaivaa ja keräämällä sitä luonnosta. Jos olet aloitteleva askartelija, niin netistä ja kirjastosta löytyy valtavasti ohjeita joilla pääsee alkuun ja sitten onkin vain oma mielikuvitus rajana, mitä kaikkea keksiikään tehdä.

Nyt on hyvä hetki kaivaa kynttilälyhdyt ja kipot esiin, ellet ole sitä vielä tehnyt ja jos olet vailla tekemistä, käyhän kävelyllä ja kerää asksrtelumateriaalit luonnosta ja aloita uusi kiva harrastus: askartelu!

Mukavaa ja tunnelmallista iltaa!4 kommenttia:

 1. Mä oon tosi laiska askartelemaan. Sulla on hienoja ideoita.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia!
  Nyt onkin tosiaan hyvä aika kerätä metsästä koristeluun kaikenlaista!
  Minulla on samoja sipulikynttilöitä!

  Kynttilöitä on jo tullut poltettua iltaisin.
  Mukavaa illan jatkoa!
  (Liityin blogisi lukijaksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari, kiva että löysit blogiini, tervetuloa mukaan!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos