Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kuvien kertomaa

Usein kuulee sanottavan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! Eilen kun kävin jälleen kerran omia valokuviani läpi, tuli sieltä vastaan muutamia kuvia joiden kuvaushetkellä jo mietin, että mitäköhän tuossa on tapahtunut?
Kun ei tiedä totuutta,  voi vain arvailla, tai kehitellä kuvaan sopivan tapahtuman ja kuva varmastikin tuo eri ihmisille erilaisia ajatuksia. Usein kun kuvia katselee ne herättävät katsojassa tunteita...
Noissa yllä olevissa kuvissa on melko todennäköisesti tapahtunut ehkä kolari, ajoneuvon hallinnan menetys tai kulkupelistä on joku halunnut syystä tai toisesta eroon ... totuutta en tiedä, mutta koska kuva on otettu erittäin vilkkaasti liikennöidyn tien laidassa, kävelytien puolella, veikkaan kolaria, sen puolesta puhuu palamisen jäljet, sekä sammutukseen käytetty jauhe paikan ympäristössä.


Tämä kuva on otettu keväällä, toukokuuta taisi olla. Mietin, että onko joku vain halunnut kiinittää huomiota laittamalla rikkoontuneen pullon esille ja siten herättää ihmisiä siihen, että luontoon ei roskiaan tarvitse jättää? Vai onko tuolle olemassa, joku muu selitys...hyönteishotellin modernimmasta versiostakaan tuskin kuitenkaan on kyse;)


Entäpä sitten tämä sotkuinen naruvyyhti rantakallioiden lomassa? Onko se kenties tuulen ja aaltojen saattelemana kulkeutunut joltakin rannan työmaalta tuohon? Vai liittyykö jollakin tavalla kalastukseen, mene ja tiedä!


Sinilevää rannan tuntumassa, uimareiden harmituksen aihe, mistä tulee ja miksi?


No entäs tämä sitten?! Onko kyseessä jonkinlainen ansa vai ruokintapaikka? Tämäkin löytyi alku kesäisellä kuvausreissulla kävelytien laitamilta.

Kuten huomaatte näistäkin kuvista, osaan kuvista on sangen helppo keksiä selitys tai tarina, mutta jotkin kuvat antavat katsojalle mietittävää ja eikös kuvien tarkoituksenakin ole herättää tunteita ja ajatuksia? Millasia ajatuksia ja tunteita nämä kuvat herättivät sinussa?

Eilisen illan rankat sadekuurot ovat ohi ja aurinko näyttää pilkistelevän pilvien lomasta...ei hassumpaa...voisi vaikka saada kuvattua tänään uusia kuvia.

Mukavaa sunnuntaita!

1 kommentti:

  1. Kuvat ovat hyviä, ja niistä saa miettimisen aihetta.
    Tuo kolarijuttu....mitenkä on ihmisten käynyt ?
    Levä ei hyvä !!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos