Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 15. syyskuuta 2016

Kuormittava työ ja vapaa-ajan merkitys

Miten vietätte vapaa - aikaanne, kai teillä on joskus sellaista? Toivottavasti elämänne ei ole pelkkää työntekoa, minusta on jotenkin surullista jos ihmisen elämän sisältö pyörii lähes yksinomaan työssä.
Enkä nyt tarkoita, että työnteossa olisi jotakin pahaa, päinvastoin! Tiedän, että monille työ on todella tärkeää, eikä pelkästään sen vuoksi, että siitä saa toimeentulon, vaan että joillakin ihmisillä on käynyt niin onnekkaasti, että työ vastaa kaikkea sitä mistä  urallaan ovat unelmoineet. Mutta jos olet pakon edessä iltasi ja viikonloppusikin pitkäkestoisesti aina töissä, on jo jokin pielessä. Jos lisäksi voit huonosti, sairastelet, kärsit unihäiriöistä, etkä ehdi rentoutua edes viikonloppuisin tai tavata ystäviäsi, kannattaa miettiä onko työsi todella niin tärkeää, että olet valmis luopumaan terveydestäsi ja ystävistäsi,? Ei voi olla, eikä kukaan ole korvaamaton!

Työ voi joissakin tapauksissa toimia myös egon jatkeena, "pakopaikkana" muilta ongelmilta tai voit olla työpaikassa, jossa työntekijöitä ei kohdella oikein, kaikki nämä ovat asioita joihin pitäisi havahtua, jos  koet, että olet juurikin edellä mainitun kaltaisessa tilanteessa. Työpaikalla voi yrittää puhua esimiehen, työsuojeluvaltuutetun, työterveyslääkärin tai vaikkapa liiton lakimiehen kanssa, jos ongelmat kasaantuvat ja kärjistyvät. On tärkeää nostaa epäkohdat esiin mahdollisimman varhain, vaikka se tuntuisikin aluksi todella vaikealta, mutta olet sen velkaa itsellesi, se on paras teko jonka voit itsellesi tehdä ja joskus voi ainoa oikea vaihtoehto olla myös työpaikan vaihdos.
Meillä jokaisella on erilaisia tapoja viettää vapaa-aikaansa. Jotkut käyttävät sen perheen yhteiseen ajanviettoon, toiset parisuhteen hoitoon, harrastuksiin,  ystävien tapaamiseen tai ihan vaan oleiluun,  vapaa-ajan viettotapoja on lukemattomia,  minä lueskelen, käyn kuvaamassa,  tapaan ystäviä, puuhastelen tai ihan vaan oleilen.


Pitäkää huolta itsestänne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos