Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Ukkoskuuron jälkeistä kuvasatoa

Viimeinen lomaviikkoni etenee täältä maalta käsin melko verkkaisesti, mitään erikoisempaa hommaa ei ole ja aika soljuu kiireettömästi. Tähän mennessä on ollut vaihtelevaa kesäsäätä, aurinkoa, pilvistä, lämmintä, tuulista ja sadekuuroja, sekä eilen illalla ukkoskuuro. Kuuron loputtua lähdin ulos kameran kanssa, ihana sateen jälkeinen raikas tuoksu ja upea auringonlasku innoittivat kuvaamaan.Kävelin pellolta rantaan ja katselin taivasta ja järven pintaa, paluumatkalla huomasin pienen usvan kaukana niityn laitamilla, mutta ilta oli jo pitkällä, etten enää jäänyt odottamaan sen kehittymistä tai katoamista, sensijaan keskityin katselemaan sitä mikä vaikutti kuvaamisen arvoiselta, vähän ehkä kuitenkin jäi mietityttämään se usvan kuvaaminen ja tämän aamuisen sateen aikana odottelin näkeväni komean sateenkaaren, koska samanaikaisesti paistoi aurinkokin, vaan eipä näkynyt sateenkaarta?Vielä se sateenkaaren ja usvan tai sumunkin kuvaaminen saattaa onnistua, joskun sitä kuvaamisen kannalta kuningashetkeä voi joutua odottelemaan, ennenkuin se osuu kohdalle. Yksi valokuvausta harrastavan hyveistä pitäisikin olla kärsivällisyys, joka sitten onnistuneiden picksien muodossa kyllä palkitsee kuvaajan moninkertaisesti.
Tänä aamuna kohtasin mielenkiintoisen näyn sadekuuron jälkeen ja kiinitin omasta mielestäni hauskaan yksityiskohtaan huomiota. Räystäältä tippuvat "helminauhat" ovat kauniit, eikö vain?


Tästä lintuparvesta tuli heti mieleeni leffa:  Hitchcocin "linnut"
1 kommentti:

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos