Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

torstai 25. elokuuta 2016

Iloa syksystä

Syksy jos joku jakaa mielipiteet, toiset eivät siitä pidä ja toiset pitävät.Minä olen syntynyt kesän lopulla tai syksyn alussa, ihan miten asian haluaakaan nähdä;) Tykkään tosi paljon kuulaista, aurinkoisista ja vähän kirpeistä syyspäivistä. Rakastan syksyistä luontoa ja ruskan värejä. Punaposkiset kaneliomput tuoksuvat ihanalle, puolukat sammalmättäällä ovat luonnon oma taideteos tai vaahterat syyspuvuissaan. Usva peltoaukealla ja kurkiaura taivaalla, höyryävä meri, metsän syksyinen tuoksu tai sienimetsä, siinä asioita joista syksyyn saa iloa, eikä toki pidä unohtaa elokuun samettisia öitä ja kuutamoa!
Sade, tuulet, viileys ja pimeyskin kuuluvat syksyyn, jos niistä ei pidä, voisiko ne ehkä kuitenkin hyväksyä ja kestää?  Ja opetella kuuntelemaan sateen ropinaa, kietoutumaan vilttiin ja nauttimaan vaikkapa kupposellisen höyryävää teetä viileänä päivänä ja kun ilta alkaa hämärtyä sytyttää muutama tunnelmallinen kaunis kynttilä pimeään syysiltaan, niin  jopa epämukavimmistakin asioista voi löytää jotakin iloakin, kannattaa kokeilla, jos syysväsymys vaivaa. 
Syksylllä saattaa väsymys alkaa vaivata, eikä normaali uni määräkään tunnu enää riittävän ja tuntuu, että aurinkoa ei näy päiväkausiin ja kesästä on vain muistot ja se haalistunut rusketus. Älä unohda liikuntaa, ystävien voimaa, ulkoilua ja vitamiineja, niistä saa voimaa syksyyn! Ja onhan syksyllä hyviä syitä juhliakin hieman; rapujuhlat, Venetsialaiset, elonkorjuujuhlat ja ainahan voi keksiä itse juhlan aiheen,  vaikkapa syysmasennuksen karkoitushipat!
Jos sattuu pitämään sienistä ja marjoista on säilöntä varmasti tuttua puuhaa. Syksyllä satoa säilötään talven varalle, mehustetaan, ryöpätään, keitetään, hillotaan, kuivataan ja tehdään sadosta sesongin ruoka- ja leivonnaisherkkuja. Käsityöihmiset keräävät luonnosta kasveja ja värjäävät itse lankoja syksyn ja talven neulomuksiaan varten. Askartelijat taas keräävät luononmateriaaleja vaikkapa jouluaskarteluja varten.

Viikko alkaa kääntyä taas kohti viikonloppua ja ilta hämärtyä...tässäpä oli mietteitäni syksyyn, mukavaa iltaa kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos