Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 2. elokuuta 2016

Ikääntyminen ja muutokset ihmisessä sen myötä valokuvaajan silmin

Ikä,  jos mikä puhuttaa, itseäni naurattaa joka kerta, kun luen jonkun lehtijutun jostakusta ja yleensä varsinkin iltapäivälehtien otsikoissa on kerrottu miten nuorekas joku on vaikkapa 70-vuotiaana tai miten joku näyttää todella ikäistään vanhemmalta tai tyyliin miten upea bikinivartalo hänellä onkaan vielä viiskymppisenä, siis mitä??
Onko todella niin, että ihminen ei saisi nykypäivänä näyttää ikäiseltään? Siis aivan käsittämättömän ulkonäkökeskeistä ajattelua ja tätähän meille syötetään lehtien, medioiden ja tv:n kautta jatkuvalla syötöllä! Kun mietin ulkonäköä valokuvaamisen kautta, niin ihminen on kiinostava missä iässä tahansa. On täysin luonnollista, että ihminen vanhentuu, muuttuu ja mitä enemmän ikää kertyy tulee auttamatta yhtä ja toista muutosta, niin ulkonäköön liittyvää, kuin toiminnallisuuteen ja arjesta suoriutumiseenkin.


Nykyään kuvia manipuloidaan valtavasti, harvat muotikuvat ovat käsittelemättömiä ja kuviaan julkaisevat photoshoppaavat sen mitä julkaisevat. Kuvissa korostetaan kulloinkin muodissa olevia kehon osia ja häivytetään, mm. Juonteita, ryppyjä, luomia, arpia ja vaikkapa pisamia. Reisiä, pakaroita, rintoja, kasvoja yms. muunnellaan  maun mukaan, hiuksiin laitetaan tuuhenuksia ja pidennyksiä, kasvot meikataan ja kaiken pitää olla täysin tip top! Toisaalta myös jos kuviaan somessa julkisee on sopeuduttava siihen, että kuvia arvostellaan. On tietysti ihan normaalia, että ihminen pitää itsestään huolta ja ja on huoliteltu, mutta mikset olisi ihan normaali oma itsesi, olet ihan riittävän hyvä juuri omana itsenäsi!
Tämä on aihe josta voisin kirjoittaa monen monta postausta. Mietin ikääntymistä myös siihen liittyvien muutosten kautta, ja miten ne vaikuttavat ihmisiin. Ulkoisia muutoksia tulee tietysti, mutta liikkuminen, muisti, aloitekyky, toiminnallisuus ja useat muut asiat muuttuvat auttamattomasti.


Kuvaillaan ! ! Ja otetaan ihan tavallisia valokuvia ja julkaistaan niitä vain jos siihen on asianomaiselta lupa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos