Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 20. elokuuta 2016

Aamu valokuvausta

Mitäpä sitä päiväänsä nukkumisella pilaamaan...täällä herättiin nimittäin ihan pirteänä upeaan elokuun loppupuolen aamuun jo ennen seitsemää! Ihana auringon paiste toivotti hyvät huomenet ja päätin heti, että uloshan tästä on kuvaamaan lähdettävä, kun aamu on näin ihana. Suunnistin jälleen suosikkirannalleni kameroineni ja pari tuntiahan siellä meni melkein huomaamatta nauttien sateen jälkeisestä tuoksusta, johon sekoittui meren ja syksyn tuoksuja myös. Millainen teidän aamunne oli?Nautin ihan mahdottomasti aamuisista kuvausreissuistani, tykkään käydä kuvaamassa ja pidän myös luonnossa liikkumisesta ja täksi viikonlopuksi onkin luvattu ihan kelpo ulkoilukelejä ja lämmönkin pitäisi vielä helliä, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla on luvattu pariakymmentä astetta, jopa enemmänkin, kelpaa kyllä! Suunnittelin myös, että tavoistani poiketen tekisin muutaman postauksen ehkäpä vähän minulle vieraammista postausaiheista, joita kuitenkin paljon blogeissa näkee ja joista toki itsekin pidän. Voin hyvin paljastaa ne teille näin etukäteen eli mahdollisesti joku sisustusjuttu ja toinen kosmetiikka aiheinen postaus saattaa blogiin pikapuoliin ilmestyä. Toinen juttu johon ottaisin mielelläni teidän lukijoideni emielipiteitä olisi ns. Toivepostaus, eli olisiko teillä mielessänne joku aihealue josta toivoisitte minun postaavan, jos sellainen tulee mieleenne, niin vinkkiä vaan tännepäin ja otan haasteen vastaan kyllä.


Eilen illalla täällä satoi välillä kuurottain kaatamalla ja yhden tällaisen kuuron jälkeen taivaalle kohosi kaunis sateenkaari,  olen toivonut jo jonkin aikaa, että saisin taltioitua sellaisen muistikortilleni ja onnekseni eilen illalla sitten huomasin sateenkaaren taivaalla ja kamera oli käsillä, joten pari kuvaa siitä tuli otettua.Tuota luonnon moninaisuutta jaksaa aina vaan ihmetellä ihmettemästä päästyään, niin upea on sateenkaarikin! Aamulla kun olin kuvaamassa ei ranalla lisäkseni montaa kulkijaa vielä niin aiksisin ollut, muutama lenkkeilijä, pyöräilijä ja merellä aamukalastajat, siinäpä me olimme, kaikki meistä olivat tehneet päätöksen lähteä ulos luontoon, kuka sitten milläkin perusteella, mutta kuten sanottu luonnossa liikkumisella on ihmiseen ja mieleen valtavan suuri mrrkitys, ellet ole ulkoilija tyyppiä, niin kokeilehan jonakin kiireettömänä hetkenä ja lähde ulos luontoon liikkumaan, olen lähes sata varma, että olet varmasti ulkoilusessiosi jälkeen hyväntuulinen ja rentoutunut.


Tänään kuvasin osan automaattitarkennusta käyttäen, useimmiten suosin manuaalitarkennusta, mutta olin oikein tyyyyväinen automaatin käyttöönkin joissakin kuvaustilanteissa tänään, täytyy muistaa välillä tehdä erilaisia muitakin kokeiluja, seuraavaksi voisin kokeilla itsesäädeltyä valotusta. Usein tulee käytettyä niitä hyväksi havaitsemiaan asetuksia ja luova kuvaaminen jää sitten vähemmälle, kannattaa kuitenkin kokeilla monipuolisesti erilaisia kuvaustekniikoita.Kesäisen lämmintä ja aurinkoista lauantaita!

1 kommentti:

  1. Kauniita kuvia. Aamu oli minulla hyvä, koska sain nukutuksi koko yön.
    Sateenkaari on hieno ja samoin hämähäkkiseitti.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos