Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Mitä ja miten pakata matkalle mukaan?

Kuten eilen lupailin, kirjoitan tänään matkustukseen liittyvän postauksen. Jokaisella matkustvalla ihmisellä on varmasti omat rutiinit siitä mitä matkalle pakkaa mukaansa ja kaikkihan riippuu pitkälti siitä minne matkasi suuntautuu, mutta tässä postauksessa pitäydytään nyt puhtaasti kesälomamatkailuun liittyvän pakkailuun ja valokuvaamiseen. Oma tapani on lähteä pakkaamaan siten, että kerään vaatteet jotka aijon ottaa mukaani, samoin teen kenkien suhteen, kaiken muun kohdalla toimin aivan samoin. Seuraavaksi karsin kustakin "kasasta" pois sellaiset, joita en todennäköisemmin kuitenkaa tulisi reissussa käyttäneeksi tai tarvitsemaan. Sitten suojaan kengät pusseilla, osassa matkalaukuissa on tähän tarkoitetut pussukat laukussa, kuten myös vaikkapa likapyykeille tai kosteille uikkareille tai pyyhkeille.Sitten siihen varsinaiseen pakkaamiseen, eli tässäkin on monia tapoja ja mieltymyksiä. Itse suosin sitä, että paksuimmat vaatekappaleet alimmaisiksi ja kevyimmät päälimmäisiksi, täten vaatteet pysyvät edes jotenkin sileinä, eivätkä ole ihan ryppuisiä kun alkaa purkaa laukkuaan kohteessa. Kengät on aivan alinna. Joissakin matkalaukuissa on myös henkareita, luonnollisesti herkimmin rypistyvät vaatteet ripustetaan niihin. Uikkareita, alusvaatteita ja sukkia voi hyvin laittaa niihin pussukoihin tai ellei laukkusi mukana ole näitä, voit tietysti itse lajitella kyseiset vaatekappaleet vaikkapa erillisiin pieniin muovipusseihin.

Sitten tärkeä juttu! Kun ryhdyt pakkaamaan kosmetiikkaa, rasvoja ja tuoksuja ole erityisen tarkkana, tarkista, että korkit ja kannet on kunnossa ja hyvin suljettuina, muovipussiin pakatut rasvat, shampoot ja tuoksut pysyvät rikkoontuessaan hyvin suljetun pussin sisällä, eivätkä sotke kaikkea muuta laukkussasi olevaa, sentakia suosittelen lämpimästi käyttämään muovipusseja näiden tuotteiden ympärillä, teippaa vaikka pussit tiiviisti kiinni.Älä myöskään pakkaa liian täyteen laukkuasi, sillä mikään ei ole ikävämpää kuin keräillä terminaalin hihnalta tavaroita, kun laukun vetoketju on pamahtanut rikki liian täyteen pakatusta laukkustasi. Jos olet kokematon reissaaja tutustu netissä matkanjärjestäjän tai lentoyhtiön ohjeistuksiin.

Valokuvaamiseen liittyen selainen kannattaa pitää mielessä, että ulkomailla saattaa olla huomattavastikin kalliimpaa teetättää kuvia tai ostaa muistikortteja, tämäkin riippuu toki kohteesta, joissakin paikoissa voi olla edulisempaakin, kannattaa siis tutkia asia jo kotona.

Lopuksi voisi todeta yleisellä tasolla, että kannattaa pakatessa pohtia millIsia vaatteita mukaansa ottaa, onko, iltaisin mahdolisesti viileämpää, pitäisikö ottaa jotakin pitkähihaistakin mukaan? Valitse mieluummin luonnonkuituisia vaatteita, ne hengittävät ja tuntuvat mielittyvämmiltä iholla helteisissä olosuhteissa, pakkaa mukaan ehdottomasti hyvät kengät, etelän kohteissa, kuten myös kaupunkikohteissakin on usein paljon korkeuseroja, epätasaisia jalkakäytäviä ja lomalla tulee usein käveltyä paljon ja silloin arvostaa miellyttäviä kenkiä.Varaa itsellesi muitakin kuin pelkkiä hellevaatteita ja rantakäyttöön soveltuvia asuja, monissa ravintoloissa ja kohteiden nähtävyyksissä on pukeutumissääntöjä ja ohjeistuksia, bikinit, lyhyt mekko tai shortsit, eivät liene paras vaihtoehto lounas tai illalisravintolaan tai vaikkapa tutustumiskäynnille katetdraaliin? Muista noudattaa myös maan tapoja, valokuvaamiseen liittyviä ohjeita ja käyttäytyä vieraan tavoin.Täytyy vähän intoilla, että kun vilkaisin pidempi aikaista säätiedotetta, loppuviikkoa kohden pitäisi!? alkaa lämpenemään:)Mukavaa pakkailua, jos olet niitä onnekkaita jotka ovat lähdössä reissuun!
1 kommentti:

  1. Minä pakkaan kaikki esim. shamppoot vielä minigrip pusseihin ja toilettilaukkuun, etteivät suttaisi vaatteita jos sattuvat menemään rikki.
    Puolet vaatteita minulla on liikaa mukana :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos