Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Lomatekemiset

Meistä useimmilla on joko ollut loma jo tai sitten se on parasta aikaa ja ehkäpä joillakuilla vasta edessä, ja lomiinhan liittyy aina toiveita, odotuksia ja suunnitelmia luulisin. Mitä lomilla sitten tulee tehtyä?

 Jos puhutaan nyt vain kesälomista, niin aika monet matkustavat, joko koti-ja/tai ulkomaille, hoitavat projekteja joihin ei arjen keskellä riitä aika tai jaksaminen. Tavataan sukulaisia ja ystäviä niitäkin, joita ei välttämättä pitkien välimatkojen takia tule tavattua kovin usein, mutta lomalla sekin onnistuu, kun on enemmän aikaa. Luetaan kirjoja, nukutaan pitkään ja valvotaan myöhään. Uidaan, saunotaan, marjastetaan, sienestetään, käydään kesäaleissa, lavatansseissa, soudellaan, käydään maalla, piknikeillä, brunsseilla, nautitaan auringosta ja jopa siitä sateen ropinasta?!
Monet laskeutuvat lomalle ja päästävät irti arjen rutiineista;  syödään kenties eri tavalla, eikä niin mietitä, lopetetaan ehkä liikunta rutiinit ja jatketaan sitten taas lomien jälkeen. Vietetään aikaa enemmän yhdessä läheisten kanssa. Monille saattaa olla vapauttavaa ettei tarvitse laittautua aamuisin ihan niin tarkasti , mökillä tai veneellä ei tarvitse olla ihan niin tip top, tai voi olla että jotkut laittautuvatkin, mene ja tiedä?

Tärkeintähän on kuitenkin se, että jokainen tekee lomallaan juuri niitä asioita joista itse nauttii. Ei ole varmaankaan kahta samanlaista loman viettäjää, ihmiset kun sattuvat pitämään eri asioista ja jo se määrittää lomanviettoa kuinka monen henkilön mieltymykset siinä pitää ottaa huomioon vai tekeekö lomasuunnitelmansa aivan itsekseen, kaksistaan, vaiko perheen kesken.


Itselläni on vielä lomaa jäljellä ja minulla on tarkoitus vielä täällä lomalla, käydä maalla, tavata ystäviä, tehdä retki tai piknik, grillailla ystävien kanssa, käydä konsertissa, ja valokuvailla paljon, tykkään siitä tosi paljon,  sitten aijon lueskella ja ihan fiiliksen pohjalta tehdä mitä mieleen tulee;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos