Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Lauantain metsäretki

Kuten te blogiani seuraavat jo tiedättekin pidän luonnosta ja kuvaan sitä mielelläni, niinpä tänään oli vuorossa metsäretki. Pidän luonnossa liikkumisesta ja lähes aina minulla on myös kamera mukanani, tosin tämän aamuisen metsään menoni tarkoitus oli toinen, nimittäin päätin käydä katsomassa löytyisikö vadelmia.
Ja löytyihän niitä, ja myös paljon sellaista mitä halusin kuvata, eli ensin vatut talteen ja metsään uudestaan kameran kanssa.Metsässä on todella paljon mustikoita ja ne ovat isoja, puolukkaa näyttäisi myöskin olevan tulossa ja kanttarelleja ja tatteja näyttäisi myös olevan, siispä jos pidät marjoista tai sienistä tai molemmista ja selkäsi kestää poimimista, niin nyt jos koskaan kannattaa suunnata metsäretkelle, saat sekä mielen, että vatsan ravintoa!

Minun lapsuudessani poimimme aina kesäisin metsämansikoita, mustikoita, vadelmia ja puolukoita, mutta sieniä emme, pääsin kuitenkin sienimetsään ystäväperheidemme kanssa ja opin tunnistamaan muutamia ruokasieniä. Uskonkin, että sillä on merkitystä , että onko omassa lapsuuden kodissa poimittu metsänantimia ja jos on,  perinne jatkuu itselläkin ja tulee käytyä metsässä.

Kun on viikon poissa Suomesta ja palaa takaisin huomaa miten paljon luonto muuttuu jo viikossa! Omput alkaa kypsyä ja saada punaa poskiinsa, samoin pihlajanmarjat, sieniä nousee, eikä vähiten tämän kostean ilman takia;) paikoitellen näkyy kellastuneita lehtiä ja kukkineita kukintoja, toisaalta köynnökset ovat kasvaneet monta senttiä ja kuihtuneiden kukkien tilalla alkaa kukkia taas jotakin muuta ja kun itse ihmettelin aiemmin kesällä ettei ole kovasti näkynyt perhosia, niin nyt kotiinpalattuani luin, että leppäkertut ovat saapuneet sankoin joukoin meille Virosta!

Jos mietit mitä tekisit, suosittelen; Tee metsäretki!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos