Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kesäherkut!

Onko teillä joku ihan ehdoton kesäherkku, jota ilman kesä ei tunnu kesältä?
Minulla on useitakin, yleensä jo vapun tienoilla tulee ensimmäisen kerran grilliruoka mieleen, juhannukseen kuuluu uudet perunat ja mansikat, vanilijajätski mansikoilla on ihan ehdoton myös. Kesällä usein grillataan, itse teen usein yrtti perunanyyttejä folioon, broileria, pihvejä ja kasviksia tulee myös grillailtua, sekä kalkkuna tai broilerinakkeja, grillissä lämmitetty pitaleipä hyvillä levitteillä on myös herkkua. Ainakin kerran kesässä pitää leipoa mansikkakakku ja mustikkapiirakka, pidän myös kukkakaalista keitettynä ja se on kiva lisuke kesäruokailuun. Tykkään myös viinimarjoista, valkoiset on ehdottomia suosikkejani ja karviaisetkin kelpaavat...kuten huomaatte listaa voisin jatkaa ja jatkaa;)
Helteellä kylmä tsatsiki ja vesimeloni maistuvat myös.
Entäpä sitten kesän juomat? Helteellä juominen on tietysti tärkeää. Raikas vesi, mutta muistettava on suolat ja kivenmäisaineet, eli pelkästään vesi yksin ei riitä. Raikkaat ihanat smoothiet, joita voi tehdä omista mieli aineksistaan vaikka millaisia.
Erilaisia mehuja, limsoja ja maku kivenmäisvesiä on myös valtava määrä erilaisia.

Te jotka kuvaatte, niin onko joukossanne ruokavalokuvaajia? Useinhan ajatellaan, että ruoka-annosten kuvaaminen on hankalaa, olen kirjoitellutkin tästä aiheesta blogissani aiemmin. Kiva idea voisi olla kuvata vaikkapa kuukauden ajalta erilaisia ruoka-ja/ tai leivonta-aiheisia valokuvia ja sitten kerätä niistä itselleen valokuvakirja, reseptikirja tai teetättää parhaimmista picseistä kuvasuurennoksia ja ja laittaa kehyksiin keittiön seinälle.
Tänään oli aivan ihana kesäpäivä. Istuin ulkona aamukahvilla ja jatkoin lueskelemalla ihanassa lämmössä kirjaa. Helteet kuulemma helpottavat, mutta lämmintä,  joskin epävakaista säätä on lupailtu jatkossa. Kesän mattopyykit on  saatu pestyä, mustikat poimittua, joten mikäpä tässä on lomaillessa;)Ensi yönä päätyy sitten yötön yö ja Utsjoellakin aurinko laskee. Nautitaan tästä heinäkuusta, kesästä ja kesäherkuista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos