Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kesä valokuvausta

Olen ottanut tänä kesänä paljon kuvia ja niin aijon toki tehdä jatkossakin. Tänään keskityin enemmän makrokuvaamiseen. Olin ajatellut meneväni niitylle kuvaamaan lähinnä perhosia ja hyönteisiä, mutta paikan päällä havaitsin, että lomareissuni aikana koko niitty oli niitetty, no sain silti haluamiani kuvia, vaikken sieltä niityltä.Kuvaan paljon luontoa ja kasveja, makro eli lähikuvaus, jota käytetään mm.hyönteisten ja kasvien kuvaamiseen on mielenkiintoista ja riippuu tietysti kalustostasi miten yksityiskohtaisia kuvia saat, samalla kuvaustekniikalla voi kuvata myös vaikkapa postimerkki-ja rahakokoelmia ja saada niiden yksityiskohdat tarkasti näkyviin. Kuvamisessa voi käyttää myös ns.loittorenkaita objektiivin ja kameran välissä jolloin päästään vielä lähemmäs kohdetta.Kesäisessä luonnossa ei ainakaan tule kuvauskohteista pulaa, valinnanvaraa riittää yllinkyllin. Monet kuvaajat keskittyvät yhteen tai muutamaan kohteeseen joita sitten kuvaavat, minäkin suosin luontokohteita, mutta kuvaan mielestäni kyllä melko kaikkiruokaisesti ja minua innostaa monet erilaiset kuvauskohteet ja tilanteet. Toivon saavani kuvattua vielä tänä kesänä mm.sudenkorentoja, lumpeita, ulpukoita ja vesikirppuja, niin ja illan tai yön ja aamusarastuksen hetkiä...katsotaan josko nämä toiveet toteutuisivat kun vietän lomaani myös maaseudulla.Jos olet harrastanut tai miettinyt kokeilevasi makrokuvausta, niin kesä on oivallista aikaa siihen, juurikin monien hienojen kohteiden ansiosta, luultavasti muutaman onnistuneen otoksen myötä hurahdat puuhaan ihan tosissasi. Ja kuten kaikkeen valokuvaamiseen, niin tähänkin löytyy opastusta ja vinkkejä useilta eri nettisivuilta, kannattaa tutustua niihin. Tuli mieleeni, että jos olet kuvannut nyt kesällä runsaasti ja olet miettinyt kuviesi teettämistä myös paperikuviksi, niin monilla eri kuvafirmoilla on hyviä tarjouksia kehityksistä, kuvakirjoista ja muistakin kuvatuotteista, kannattaa tsekkailla varsinkin jos on runsaasti materiaalia.Toinen huomionarvoinen juttu on kesän valokuvauskilpailut, jos olet mielestäsi saanut napattua sen ihan huippu picsin, niin ilmoittaudu ihmeessä mukaan johonkin kilpailuun, eihän sitä koskaan tiedä, vaikka juuri se sinun kuvasi sattuisi voittamaan!Ihania, antoisia ja auringonpaisteisia kuvaushetkiä kaikille kuvaajille!


4 kommenttia:

 1. Hienoja sun kuvasi. Näkee niin läheltä ja hyvin hyönteisiä. Tuossa mietin että en ole nähnyt tänä kesänä yhtään leppäkerttua. Mistähän tuo johtunee ??

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia!
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja kiva Sari, kun löysit blogiini, toivottavasti pistäydyt jatkossakin:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ja kiva Sari, kun löysit blogiini, toivottavasti pistäydyt jatkossakin:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos