Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannuspäivän picsit

Kaunista ja rauhaisaa juhannuspäivää kaikki juhannusjuhlijat! Toivottavasti teillä on ollut mukavaa, itse olen juuri syönyt maittavan grillilounaan ja sitä ennen käynyt kävelyllä ja sain otettua myös paljon kesäisiä kuvia. Eilisen illan kruunasi tietysti juhannussauna, kuten sanottua voi sitä yhden juhannuksen viettää ihan kotosallakin, hyvin sujuu näinkin. Tänään on ollut lämmintä ja aurinkoistakin juurikin sopivaa ulkonaoleilu keliä.Otin kävelylenkilläni kuvia paljon eri asetuksilla, yritän oppia käyttämään eri kuvaustilanteissa kameran säätöjä monipuolisesti. Turvallistahan on käyttää automaattiasetusta ja kuvat onnistuvat, mutta ei välttämättä tule hyödynnettyä kameran kaikkia mahdollisuuksia, eikä kehityttyä kuvaajana, siksi suosittelen rohkeasti kuvaamaan ja kokeilemaan eri
säätöjä ja asetuksia mitä kamerastaan löytää.Vielä kun saisin otettua tämän juhannuksen aikana niitä illan hämärän kuvia tai aamun aikasia hetkiä, niissä on ihan omanlaisensa tunnelma. Usva tai kaste niityllä luo kuviin salaperäisen tunnelman sellaisen haluaisin saada tallennettua. Valo eri vuorokaudenaikoina tekee kuviin myös oman vivahteensa keskipäivän kirkas ja kova valo on tyystin erilaista , kuin illan pehmeä valo, kannattaa kokeilla kuvattaessa.Liikkuvan kohteen kuvaaminen on luku sinänsä- järkkäreiden asetuksista löytyy tähän tarkoitukseen, liikkuva kohde asetus, suosittelen kokeilemaan ehdottomasti myös sillä kuvaamista. Olen itse onnistunut tänä kesänä saamaan muutaman omasta mielestäni ns."nappisuorituksen" juuri sillä toiminnolla.Mukavaa Jussin jatkoa, tänään moni varmaan suuntaa illemmalla kohti perinteisiä juhannustansseja, itsekkin olen sellaisissa joskus käynyt, mikäpä keskikesäiseen iltaan paremmin sopisikaan, kukkamekko ylle ja pyörähtelemään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos