Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Extemporea vai tarkkaan harkittua lomaa?

Luulen, että pääasiassa on kahta tyyppiä ihmisiä, nimittäin niitä, jotka tekevät lähestulkoon kaiken extempore mentaliteetilla ja sitten heitä, jotka miettivät ja pohtivat likipitäen jokaista siirtoaan tarkkaakin tarkemmin. No kumpi sitten on parempi? Tähän ei luultavasti ole edes olemassa oikeaa tai väärää vastausta. Jos kaksi eri ajatusmallin omaavaa ihmistä päätyvät keskustelemaan jostakin päätöksentekoon liityyvästä yhteistuumin, voi soppa olla valmis. Toinen olisi heti vammis tekemään päätöksen, kun toinen vielä pohtisi eri vaihtoehtoja; hyviä ja huonoja puolia asiasta. Joskus on hyvä ja järkevää miettiä ja punnita eri vaihtoehtoja, kun taas toisinaan kannattaisi vaan päättä tässä ja nyt.


Jos sitten sattuu olemaan extempore tyyppi, niin mitä hyötyä tai haittaa kyseisestä piirteestä on? Entä pohtija tyyppi, miten hänen päätöksentekonsa vaikuttaa muihin? Jokainen tuntee varmasti kummankin tyyppisiä ihmisiä. Jos joutuu tekemään yhteisiä päätöksiä itsestä poikkeavan tyypin kanssa, ei välttämättä ole ihan helppoa saada molempia osapuolia tyydyttävää lopputulosta. Mutta jos molemmat osapuolet ovat valmiita kuuntelemaan toinen toistaan ja hyväksymään toisen tavan toimia ja vieläpä ymmärtämään ja hyväksymään sen , voi lopputuloksena olla hyvä kombo!Luin joskus, että ihmisille tulee helposti juuri yhteisten lomien aikana paljon erimielisyyksiä, mikä ilmeisesti johtuu vääristä odotuksista ja yhteensovittamattomista ajatuksista loman suhteen. Lienee niin , että jos tällaiseen on törmätty joskus ennen lomien alkua, niin kannattaisi vähän kuulostella mitä muiden loman odotukset ovat ja kohtaavatko ne omasi. Kun jokainen osapuoli on saanut kertoa omat ajatuksena ja jokaista on kuultu, on helpompi alkaa suunnitelemaan ja toteuttamaan kaikkia tyydyttävää lomaa.Hellitä hetkeksi ja anna tilaa ajatuksille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos