Harrastelija valokuvaajan valokuvaus aiheinen blogi, jossa jaan kuviani ja bloggailen muistakin minua innostavista asioista.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Vihreä vallankumous

Ei tarvitse kuin pistää päänsä ulos ovesta, niin havaitsee kyllä, että vihreä vallankumous on saapunut näille leveysasteille. Tai seurata bussissa kanssamatkustajia, havaitsee kyllä, että useimmille ihmisille on alkanut kesäkausi, t-paita ja shortsit eivät enää hämmästytä ketään, mutta jos joku vielä erehtyy talvitakki päällä liikenteeseen alkaakin päät jo kääntyä, että hei, etkö ole katsonut ulos lähtiessäsi lainkaan mittariin!? Näin se kevät vaan lähes joikaikinen vuosi tulee melkein varkain, vaikka sitä aina yhtä innokkaasti odotetaankin.Puutarhaliikkeissä riittää varmasti asiakkaita, kun ihmiset käyvät ostelemassa kasveja, multaa, siemeniä ja lannoitteita, puutarhakalusteet ja terassien oheistuotteet ovat varmasti monen ostoslistalla. Ja mikäpäs sen mukavampaa, kuin luoda parvekkeelle, pihalle, puutarhaan tai terassille ihana kesähuone, ja tehdä siitä viihtyisä kasveilla ja kukilla. Meillä on niiiiin lyhyt lämmin ja valoisa aika, että olisi melkein rikos olla nauttimatta siitä!

Kun nyt on luvattu, että tämä upea sää jatkuu myös viikonlopun, niin tätä luonnon tarjoilemaa herkkua kannattaa säilöä valokuvaamalla ja tallettamalla muistiinsakin tätä valoa, lämpöä ja vehreyttä. Minä lähden pyhiksi maaseudulle ja kamera tulee tietysti mukaani, saa nähdä miten kevät siellä on edennyt ja millaisia kuvia tulee otettua. Aijon nauttia ulkoilmasta mahdollisimman paljon ja sunnuntain meinaan käyttää loppujen siementen istuttamiseen ja terassin kesäkuntoon laittamiseen ja sitten pitäisi varmaan jo kohta ostaa myös ne kesäkukat. Itseni tuntien minun pitäisi pysyä kaukana puutarhoilta, koska mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät niissä iskee aina jonkinasteinen "hepuli", tekee mieli ostaa vaikka ja mitä!
Ja ne ihanat kesäkukat...mitä värejä tänä vuonna, millaisia istutuksia, laitanko herneitä, papuja, salaatteja ja yrttejä, ostetaanko tomaatin taimia ja mansikka amppeli?Aurinkoista helatorstaita meille ihan jokaiselle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani, jätä toki myös kommenttisi, kiitos